Çabuk anlaşın, sağken kutlamalara da gelelim

Güncelleme Tarihi:

Çabuk anlaşın, sağken kutlamalara da gelelim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

Görevleri döneminde dünyanın önde gelen liderleri arasında yer alan emekliye ayrılmış 12 ünlü ismin oluşturduğu Elders (Küresel Yaşlılar Heyeti) grubunun 3 üyesi, Kıbrıs’a gelerek Türk ve Rum liderlere moral desteği verdi.

Her ikisi de Nobel barış ödüllü Güney Afrikalı Başpiskopos Desmond Tutu ve eski ABD Başkanı Jimmy Carter ve Cezayir eski Dışişleri Bakanı Lakhdar Brahimi, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum lideri Dimitris Hristofyas’la görüştü ve ’bir ayaklarının çukurda’ olduğunu belirterek, ’Bizim ömrümüz az kaldı, çabuk anlaşın ki, sağken kutlama törenine de gelebilelim’ çağrısında bulundu.

Güney Afrikalı efsanevi lider Nelson Mandela’nın geçen yıl 12 yaşlı lider ile kurduğu Elders (Yaşlılar) grubu, Kıbrıs’ta hem Rum hem de Türk tarafında büyük ilgi gördü. Elders grubunun başkanı Desmond Tutu, Carter ve Brahimi’den oluşan Elders heyeti, önceki gün Rum lider Dimitris Hristofyas, dün de KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la biraraya geldi.

Tutu barış dansı yaptı

1984 yılında Nobel Barış Ödülü alan grubun lideri Desmont Tutu liderliğindeki heyet, Rum tarafından yürüyerek KKTC’ye geçti ve yolda Türk esnaftan baklava aldı. Lefkoşa’da KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na girerken kapıda karşılaştığı çocuk korosuna eşlik eden Tutu, çocukların Güney Afrika Şarkısı söylemesi üzerine de ’barış dansı’ yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!