Büyük ikramiye oduncuya mı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Büyük ikramiye oduncuya mı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 23:53

Lotoda 147.8 milyon Euro’luk büyük ikramiyenin küçük bir köye çıkmasının ardından İtalya, süper talihlinin peşine düştü. Yerel basın piyangonun 47 yaşındaki orman işçisi Ugo Verni’ye vurduğunu öne sürüyor. Verni ise iddiaları yalanlıyor.

Haberin Devamı

İTALYA’nın günlerden bu yana kilitlendiği büyük ikramiye sonunda sahibini buldu. Önceki akşamki çekilişte, büyük ikramiye Toscana bölgesindeki 2 bin nüfuslu Bagnone köyüne çıktı. Şimdi herkes, bu süper talihlinin kim olduğunu merak ediyor. Yerel basına göre 147.8 milyon Euro’luk müthiş servetin sahibi 47 yaşındaki orman işçisi Ugo Verni oldu. Verni ise bu iddiaları şimdilik yalanlıyor.
Aslında şüpheli hareketleriyle Verni okları üzerine çekti. Önceki akşam tüm İtalya, televizyon başına oturmuş, loto çekilişini izliyordu. Spiker şanslı numaraları açıkladı. “2, 16, 38, 67, 70 ve 84”. Çekilişleri Cross barda izleyen Verni çılgına döndü. Kendini sokağa attı, çılgınca dans etmeye başladı. “Ben kazandım. Ben kazandım.” 47 yaşında, bekar, bir orman işçisiydi. Televizyonun büyük ikramiyenin Bagnone’ye çıktığını açıklamasının ardından ulusal basın kameralarını bu köye çevirdi.

Haberin Devamı

İkramiye vursa burada olur muydum

“147.807.299” Euro, “8” cent kazanan kuponu, Vanni Simonetti ile Annamaria Ciampini’nin sahibi oldukları Bar Biffi’de satılmıştı. Simonetti, bilet sahibini tanıdığını iddia ederek “genç ve cömert bir adam” dedi. Bagnone’nin küçük meydanında tam bir bayram havası esiyordu. Şampanyalar patlıyor, halk sevinç içinde dans ediyordu. Kalabalığa karışan Ugo Verni ise “İkramiye vursa burada olur muydum” dedi.

Devlet 1 milyar dolar kazandı

İtalya’da büyük ikramiye 7 aydır devrediyordu. Bu sayede İtalyan Yönetimi, 980 milyon Euro’ya yakın para kazandı.
İkramiye kazananların 50 bin Euro’yu geçmeyenleri anında bayiler tarafından da ödenebiliyor.
Büyük ikramiyelerde genellikle talihliler noter aracılığıyla ikramiyesini alıyor. Noter, bunun için yüzde 3’lük komisyon kesiyor.
Talihlinin ikramiye aldığı güne kadar faiz işliyor. Bu nedenle talihliler genelde son başvuru tarihi olan 90’ıncı günde ortaya çıkmayı tercih ediyor.

Uzmandan talihliye yatırım önerisi

Nextam Partners Finans Şirketi’nden Carlo Gentili,  talihliye şu öneride bulundu:
 Paranın  % 40’nı devlet tahvillerine yatır.
 % 10’u ile borsaya gir.
 % 40’ı ile Roma, Berlin, New York ve Londra’da emlak al.
 Geri kalan 14 milyon Euro’yu istediğin gibi harca. Tatile çık, tablo al, hayallerini gerçekleştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!