Buteflika döndü

Güncelleme Tarihi:

Buteflika döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2019 21:35

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, bir süredir tedavi için bulunduğu İsviçre'den ülkesine döndü.

Haberin Devamı

Cezayir Cumhurbaşkanlığınca yapılan yazılı açıklamada, Buteflika'nın sağlık kontrolü için gittiği Cenevre'den ülkesine döndüğü belirtildi.
Açıklamada, Cumhurbaşkanının sağlık durumuna ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Uluslararası hava trafiğini takip eden "Flightradar24" internet sayfası da Buteflika'yı taşıyan uçağın Cezayir'in kuzeyindeki Blida vilayetinde yer alan Boufarik Askeri Havalimanı'na yerel saatle 16.30'da indiği bilgisine yer verdi.

Buteflika döndü

Yerel kaynaklar da bu sabah itibarıyla Boufarik Askeri Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemi alındığını aktardı.  İsviçre'deki Tribune de Geneve gazetesi ise Cenevre Üniversite Hastanesi (HUG) idaresinin, Buteflika'nın tedavi gördüğü 8. kattaki görevlilere çabalarından dolayı teşekkür mektubu gönderdiği bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

ÇAĞRI YAPTILAR

Cezayirli Müslüman Alimler Cemiyeti, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 5. dönem adaylığının iptal edilmesi ve ülkede ciddi bir diyalog başlatılması çağrısında bulundu.

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki makamların, "vakit çok geç olmadan Buteflika'nın adaylığının iptal edilmesi, ciddi bir diyalog başlatılması ve basın kuruluşları üzerindeki denetimin kaldırılması gibi acil önlemler alarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi" gerektiği belirtildi.

Ülkede yaşanan siyasi krize dışarıdan gelecek herhangi bir müdahaleye de karşı olunduğu ifade edilen açıklamada, "gizli güçlerin yaptığı ve halk hareketi üzerinde olumsuz etkileri olacak sivil itaatsizlik çağrılarına" karşı da uyarıda bulunuldu.

Cemiyet, 2 Mart'ta yaptığı açıklamada da Buteflika'ya, "halkın, beşinci kez aday olma kararından vazgeçmesi yönündeki mesajını iyice dinleme, onlarla yapıcı ve ciddi şekilde iletişime geçme" çağrısı yapmıştı.

GÖSTERİLER DÜZENLENİYOR

Cezayir Cumhurbaşkanlığından daha önce yapılan açıklamada, Buteflika'nın 24 Şubat'ta "rutin sağlık kontrolü" için İsviçre'ye gideceği
bildirilmişti.  Yönetime 1999'da gelen ve 4 dönemdir görev yapan Buteflika'nın yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması üzerine bir süredir ülkede gösteriler düzenleniyor. 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!