Bush'tan Beyaz Saray'a makyaj

Güncelleme Tarihi:

Bushtan Beyaz Saraya makyaj
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2001 00:00


Kasım CİNDEMİR /WASHINGTON
Haberin Devamı

ABD Başkanı George W. Bush ve ailesi, Beyaz Saray'ın neredeyse yer yer dökülen halini beğenmedi ve 6 milyon dolarlık (7.5 trilyon lira) bir onarıma gerek duyduğunu Amerikan Kongresi'ne fazla gürültü yapmadan bildirdi. Başkan'ın istediği yenilikler şöyle sıralanıyor:

HAVUZ

Sızıntılar ve çatlamalar var, su getiren boruların tamamen değişmesi gerekiyor ve havuz çevresindeki yollarda da kırıklar görülüyor. Beyaz Saray havuzunun vergi mükelleflerine maliyeti 430 bin dolar olacak.

SELVİ AĞAÇLARI

Havuzun onarımı için çevresindeki 12 selvi ağacının sökülmesi ve yeniden dikilmesi de gerekiyor. Havuzun boru tesisatı tamamen değişecek, pompaları ve kablo sistemi yenilenecek.

MUTFAK

Taban değiştirilecek. Beyaz Saray'ın mutfağından bir kat aşağıdaki çalışma odalarına yemek pişirilirken yağ sızdığı ortaya çıktı.

DIŞ CEPHE

Yeniden boya yapılacak ve tüm pencereler ses geçirmez şekilde yenilenecek.

TELEFON

Beyaz Saray yeni bir telefon sistemine de kavuşacak. Mevcut sistemin çok eski ve ‘telekulak faaliyetleri karşısında güvenilmez’ olduğu belirtildi. Telefon sisteminin bu zaafı nedeniyle halen Beyaz Saray'da ‘tele konferans’ konuşmalarına izin verilmiyor. Dışarıdan Beyaz Saray'a açılan telefonların casuslar tarafından çok rahatlıkla dinlenebileceği hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!