Bush: Yeni bir 11 Eylül’ü önledik

Güncelleme Tarihi:

Bush: Yeni bir 11 Eylül’ü önledik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 00:00

ABD Başkanı George W.Bush, Los Angeles kentine yönelik 11 Eylül saldırılarını hatırlatan büyük bir El Kaide eyleminin, uluslararası işbirliği sayesinde önlendiğini açıkladı.

Başkan Bush, 2001 yılının Ekim ayında, 11 Eylül’ü de planlayan El Kaide lideri Halid Şeyh Muhammed’in ABD topraklarında düzenlenecek yeni bir uçaklı intihar eylemi hazırladığını bildirdi. Plana göre ayakkabılarında bomba olan teröristler bir yolcu uçağını kaçırıp kokpitine zorla girerek, uçağı Los Angeles’taki Library Tower’a çakacaklardı. Eylemin planlayıcısı Şeyh Muhammed, dikkat çeken Arap teröristler yerine, bu kez Güneydoğu Asyalı gençleri kullanacaktı. Bu nedenle Güneydoğu Asya’daki El Kaide hücreleriyle temasa geçti. Ama bu arada terör planı, Amerikan istihbarat servisleri tarafından 2002 yılının başında ortaya çıkarıldı. El Kaide’nin Güneydoğu Asya sorumlularından Hambali’nin ele geçirilmesiyle eylem suya düşürüldü. Halid Şeyh Muhammed de 2003 yılında Pakistan’da yakalandı.

Dünkü açıklaması sırasında da yine bir gaf yapan Bush, ABD’nin batısındaki en yüksek bina olan 310 metrelik Library Tower’ı, "Liberty Tower" şeklinde söyledi. Bush’un bu hatalası, Beyaz Saray tarafından daha sonra düzeltildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!