Bush’un en zor haftası

Güncelleme Tarihi:

Bush’un en zor haftası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2005 00:00

ABD Başkanı George W. Bush, 248 haftalık iktidarının en kötü günlerini yaşıyor. Selefi Bill Clinton gibi azil tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve halk desteği giderek düşen Bush, dün yaşanan ‘Ajangate Skandalı’nın yanısıra son üç gelişmeyle iyice zora düştü.

ATAMA FİYASKOSU

Bush tarafından Yüksek Mahkeme üyeliğine atanan Harriet Miers, adaylıktan çekildi. Miers’ın adaylığına özellikle muhafazakar çevreler karşı çıkarken, Başkan Bush’un hukuk danışmanının lezbiyen olduğu bile iddia edilmişti. Miers’ın, daha önce yargıçlık yapmamış olması, hakkındaki eşcinsellik dedikoduları Cumhuriyetçi Parti’nin bazı kesimlerini çok rahatsız etmişti.

IRAK’TA 2000 ÖLÜ

Saddam’ın kitle imha silahlarını bulmak için Irak’a giren Bush, ummadığı bir dirençle karşı karşıya kaldı. Irak’ta bir türlü istikrarı sağlayamayan ve batağa saplanıp kalan Amerikan ordusunun kayıpları da, kamuoyu açısından kritik rakam sayılan 2 bin sayısına ulaştı. Irak’ta ölen bir askerin annesi olan ve ABD’nin bu ülkeden çekilmesi için Beyaz Saray önünde eylem yapan Cindy Sheehan gibi aktivistlere halk desteğinin artması bekleniyor.

KASIRGA FELAKETİ

Emeklilik fonları tükenmeye yüz tutar, akaryakıt fiyatları katlanırken, Bush ve kurmayları çaresiz seyrediyor ve desteği giderek düşen halkı nasıl ikna edeceklerini bilemiyorlar. Katrina ve Wilma kasırgalarının neden olduğu 500 bin işsiz de, yaraya tuz biber ekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!