Bush’un dua kitabı

Güncelleme Tarihi:

Bush’un dua kitabı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2008 00:00

11 Eylül’den sonra her kabine toplantısını farklı bir bakanın ettiği dua ile başlatmayı gelenek haline getiren ABD Başkanı George W. Bush, Adalet Bakanı Mukasey’in duasından çok etkilendi. Bush, ’Kabine Duaları’nın kitaplaştırılmasını istedi.

ABD Başkanı George W. Bush’un isteği üzerine başlayan "kabine toplantısını dua ile açma geleneği" bir kitapla tarihe geçebilir.

Bush, 11 Eylül saldırılarının ardından her kabine toplantısını farklı bir bakanının duasıyla açmaya başlamıştı. Adalet Bakanı Michael Mukasey’nin kısa bir süre önce yapılan bir kabine toplantısında okuduğu dua Bush’un çok hoşuna gitti. Bush, danışmanlarını çağırarak, "Kabine Duaları" adıyla bir kitap projesi başlatmalarını istedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Fratto, "Adalet Bakanı Michael Mukasey, mükemmel bir açış duası okudu. Başkan Bush çok etkilendi ve yıllardır kabine toplantılarında farklı bakanların benzer biçimde dualar okuduğunu not etti. Başkan, bunların bir araya getirilerek bir kitap şeklinde toplanması düşüncesinin iyi olduğunu belirtti" dedi.
/images/100/0x0/55ea767af018fbb8f88193fd

Başkan’ın esin kaynağı

ABD Başkanı’nın bu yeni projesi farklı bakanlıklarda çalışan basın danışmanlarını harekete geçirdi. Ancak, Bush’un istediği kitabın yaşama geçirilip geçirilmeyeceği bilinmiyor. Çünkü, dua okuyan bakanların, bunu doğaçlama olarak mı, yoksa daha önce bir yere not ederek mi yaptıkları belli değil. Ayrıca, not edilerek yapılmış olsa bile bu notların hala mevcut olup olmadığı da bilinmiyor.

Sözcü Fratto, "Bu, Başkan Bush’un iyi bir fikriydi" derken, eski bir Bush danışmanı, "Bu tür şeyler Başkan Bush’a esin kaynağı olur ve bunu paylaşmak ister" şeklinde yorumda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!