Bush, terör istihbaratını bakanlardan bile saklamış

Güncelleme Tarihi:

Bush, terör istihbaratını bakanlardan bile saklamış
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 12, 2004 09:08

Başkanı George W. Bush'un, 11 Eylül öncesinde El Kaide'nin ABD içinde saldırıda bulunacağı yolunda istihbarat içeren bilgileri kendi bakanlarından bile sakladığı öne sürüldü. Bu yoldaki iddia bugün piyasaya çıkan ''Newsweek'' dergisinde yer aldı.

Haberin Devamı

Derginin haberine göre, ABD Adalet Bakanı John Aschcroft'un, El Kaide'nin ABD içersinde saldırılar düzenlemeye hazırlandığı yolunda uyarıların yer aldığı başkanlık brifinginden hiçbir zaman haberi olmadığı, hatta kendisine bunun tam tersi yönde bilgi verildiği ortaya çıktı.

   Â

BUSH'UN GÄ°ZLÄ°LÄ°K MERAKI

   Â

Dergi ''bu durumun, Bush'un gizlilik merakından kaynaklandığını'' yazdı ve ''Bush'un, kısa adı PDB olan günlük baÅŸkanlık brifinglerinin, 7 ulusal güvenlik danışmanından baÅŸkasına gösterilmemesini istediÄŸini'' belirtti.    Â

 

Haberde ''Ashcroft'un 12 Temmuz 2001 tarihinde, o dönem FBI'ın geçici direktörlüğünü üstlenmiş olan Tom Pickard tarafından bilgilendirildiği, ancak bu brifingte sadece ''El Kaide'nin ülke dışındaki tehdidinin arttığına değinildiği'' kaydedildi.

 

Haberin Devamı

Dergi Ashcroft'un Pickard'a ''(El Kaide'nin) ABD içinde tehdit oluşturduğu yolunda herhangi bir istihbaratınız var mı?'' sorusuna Pickard'ın ''hayır'' cevabı verdiğini de ifade etti.

  Â

Pickard'ın bu hafta içinde 11 Eylül komisyonu önünde ifade vermesi bekleniyor.

   Â

FBI AJANLARINI UYARMIÅž

   Â

Pickard olaylarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''temmuz ayındaki bir tele-konferansta, El Kaide'nin faaliyetlerini izlemekte olan 56 FBI ajanını (El Kaide ile ilgili) durumdan haberdar ettiÄŸini''söyledi.     Â

 

Buna karşılık Zacarias Musavi'ye dikkat edilmesi konusunda merkezi uyaran FBI elemanlarından Colleen Rowley ''Newsweek''e yaptığı açıklamada, ''o yaz, El Kaide faaliyetleriyle ilgili olarak en ufak bir uyarı bile duymadım'' diye konuştu. Musavi, Ağustos 2001'de tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!