Bush, sekiz ayını çiftlikte geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Bush, sekiz ayını çiftlikte geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2004 01:46

Bush’un başkanlık süresinin yüzde 40’ını Teksas’taki çiftliği ve iki sayfiye konutunda geçirdiği hesaplandı. Demokratlar, Paskalya tatili nedeniyle yine çiftliğine çekilen Bush’u dünya tarihinin kritik bir dönemden geçtiği şu günlerde işini ciddiye almamakla suçluyor.

PASKALYA nedeniyle ABD Başkanı George W.Bush, Teksas’ın Crawford kasabasındaki çiftliğe başkanlığı döneminin 33’üncü ziyaretini gerçekleştirken, CBS’in yaptığı bir hesaplamaya göre yaklaşık sekiz ayını burada geçirdi. Camp David başkanlık sayfiye konutuna 78 kez giden Bush, Maine’deki baba evi Kennebunkport konutunu da beş kez ziyaret etti. 2001’in Ocak ayında işbaşı yapan Bush, 500 gününü Beyaz Saray dışındaki konutlarda geçirdi. Bush, ‘El Kaide’nin saldırı düzenleyebileceğine’ dair brifingi de 6 Ağustos 2001 tarihinde Teksas’taki çiftliğinde aldı. Bu brifingten 36 gün sonra gelen 11 Eylül saldırılarıyla ilgili olarak Bush Yönetimi zan altında kalırken, Bush, ‘spesifik bir terör saldırısıyla’ ilgili bilgi olmadığını savundu.

BALIK AVLIYOR

Irak’taki durum ile Vietnam Savaşı arasında paralellik kuranların sayısı giderek artarken, Bush, ‘Hergün Irak’ta daha az can kaybımız olsun diye Tanrı’ya dua ediyorum. Irak’ta yaptığımızın doğru olduğunu da biliyorum. Uzun vadeli barış ve ülkemizin güvenliği için doğru olanı yapıyoruz. Zor iş...’ dedi.

Irak’ta şiddetin zıvanadan çıktığı geçen perşembe günü Başkan Bush, avcılık, balıkçılık ve doğal yaşam örgütlerinin temsilcilerini çiftliğinde tura çıkardı. Amerikalılar, cuma günü Irak’ta ateşkes sağlamaya çalışırken, bu kez Bush, doğayla ilgili program yapan Outdoor Life Network kablo kanalında yayınlanan ‘Roland Martin ile balık tutuyoruz’ isimli şova katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!