‘Bush, savaş suçlusu olarak yargılanmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Bush, savaş suçlusu olarak yargılanmalı’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 00:00

Oğlu Casey Sheehan (24) Irak’ta öldükten sonra ABD’de savaş karşıtlığının bayraktarı olan Cindy Sheehan, CNN Türk’ten Mithat Bereket’e konuştu. Sheehan, ‘Bush, Amerikan halkına yalan söylediği için sadece suçlanmamalı, aynı zamanda savaş suçlarından mahkum edilmeli. O ve yalanlarına ortak olan tüm yandaşları savaş suçlarıyla yargılanmalı’ dedi.

BÜYÜK bir kısmı bu akşam saat 22.00’de Pusula programında yayınlanacak röportajda Cindy Sheehan özetle şunları söyledi:

Oğlum orduya katılmak için bir imza atmıştı. Gitmeseydi hapse atılacaktı. Orduya katıldıysanız artık sizin için askeri kanunlar geçerlidir. Irak’a gitmeyi reddeden bir arkadaşım tutuklandı ve 15 ay hapis yattı.

4 Nisan 2004’te bir pazar günü evde oturmuş CNN izliyordum. Televizyon Bağdat’ta 8 askerin öldürüldüğünü veriyordu. O an ölenlerden birinin Casey olduğunu anladım. Dört saat sonra ordudan görevliler kapımıza gelip acı haberi verdiler.

6 Ağustos’ta 125 kişilik bir grup ve 60-70 kişilik bir medya ekibiyle Crawford’a (Bush’un çiftliği) gittik. Tam kapısının karşısına oturdum ve buradaki tatili bitene kadar ve benimle görüşene kadar hiçbir yere kımıldamıyorum dedim. 12 bin kişi Crawford’a bize destek vermeye geldi.

George Bush, oğlumun ölümünden tamamen sorumlu olan kişidir. Bush, Amerikan halkına yalan söylediği için sadece suçlanmamalı, aynı zamanda savaş suçlarından mahkum edilmeli. O ve yalanlarına ortak olan tüm yandaşları savaş suçlarıyla yargılanmalı. Uluslararası hukuka gore sadece Irak’a saldırarak savaş suçu işlemiş oldular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!