Bush en sportmen başkan

Güncelleme Tarihi:

Bush en sportmen başkan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2001 00:00


Haberin Devamı

Beyaz Saray'ın önünde geçen hafta silahlar patladığı sırada spor salonunda ağırlık çalıştığı ortaya çıkan ABD Başkanı George Bush, gelmiş geçmiş başkanlar içinde spora en düşkün başkan olurken, ''devlet işlerini'' Başkan yardımcısı Dick Cheney'in yürüttüğüne ilişkin söylentiler de büyüyor.

Tartışmalı başkanlık seçimi sırasında da, mahkeme sürecinde Bush gazetecilerin Florida'daki durumla ilgili sorularını, Cumhuriyetçiler'in Florida gözlemcisi olarak atadığı eski Dışişleri Bakanı James Baker'a havale ederken, geçiş yönetimi süreci konusundakisoruları da yardımcısı Dick Cheney'e yöneltiyordu. Amerikan basınında,''Başkan adayı Bush da, ya spor yapıyor ya da köpeğiyle oynuyor'' şeklinde esprili yorumlarda bulunuyordu.

Geçen hafta Beyaz Saray önünde, ruhi bozukluğu olan bir kişinin silahını ateşlemesi ve gizli servis ajanları tarafından dizinden vurularak yakalanması, Bush'un spora düşkünlüğünün derecesini de ortaya koydu. Yerel saatle sabah 11.30'da gerçekleşen olay sırasında, Başkan Bush'un ağırlık çalışması yaptığı, yardımcısı Cheney'in ise Beyaz Saray'daki ofisinde, yönetimin işleriyle ilgilendiği açıklandı.

Haberin Devamı
Başkan'ın, hafta başında, bu kadar erken bir saatte başkanlık işleri yerine, ağırlık çalışması yapması ise basında eleştirildi. Yeni ABD Başkanı'nın, Texas'taki çiftliğinde olduğu gibi, Beyaz Saray'da çalışmak üzere ağırlık siparişi verdiği ve haftanın her günü, en az yarım saat, hızlı bir tempoda koştuğu belirtiliyor.

Spora tutkunluğunun Bush'a getirdiği kazanç ise, gelmiş geçmiş en az vücut yağına sahip ABD Başkanı olarak, Amerikan halkına örnek olması. The Washington Post gazetesindeki bir habere göre, Bush sadeceyüzde 20 vücut yağına sahip bulunuyor.

NIKE reklamı gibi başkan

Spor kıyafetlerinde, ünlü Nike markasını tercih eden Bush için gazetelerde, ''Nike reklamı gibi'' ifadeleri de kullanılıyor.

Bush'un spor alışkanlığının ise, 30 yıldır devam ettiği belirtiliyor. Başkan Bush, özellikle haftasonları zorlayıcı bir spor çalışması yaptıktan sonra, uzun bir uyku çekmeyi tercih ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!