Burkalı Alman olmaz

Güncelleme Tarihi:

Burkalı Alman olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 19:50

Fransa’nın Akdeniz sahillerinde burkininin yasaklanması tartışmalarına Almanya Başbakanı Merkel de son derece açık ve net bir açıklama ile katıldı: Burkalı bir kadın, Almanya’ya uyum sağlamaz!

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, son günlerde yasaklanması tartışılan burka konusunda açıklamalarda bulundu ve tamamen kapanan bir kadının Almanya’ya uyum sağlamasının mümkün olmadığını söyledi. Redaktions-Netzwerks Deutschland’a konuşan Başbakan Merkel, “Benim görüşüme göre, Almanya’da tamamen kapanan bir kadının topluma uyum sağlama şansı çok az” dedi. Merkel, burkanın belirli durumlarda yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunda ise görüş belirtmekten çekindi ve siyasi, hukuki bir değerlendirme gerektiren konuyla ilgili İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere’ye tam destek verdiğini söyledi.

BAZI YASAKLAR OLABİLİR

Almanya İçişleri Bakanı De Maiziere, burkanın genel olarak yasaklanmasına hukuki nedenlerden dolayı karşı olduğunu vurgulamıştı. Brandenburg televizyonuna konuşan Maiziere, “Bizim toplumumuzda insanın yüzünü göstermesi esastır. Ben Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilme ihtimali nedeniyle, burkanın genel olarak yasaklanmasına karşıyım” demişti. Alman İçişleri Bakanı, mahkeme ve okul gibi resmi yerlerde ise burkanın yasaklanabileceği sinyalini vermişti. Başkent Berlin’de bir araya gelen Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU yönetimindeki eyaletlerin içişleri bakanları, perşembe ve cuma günü yapacakları toplantıda, burka yasağı ve çifte vatandaşlığın kaldırılması da dahil, yeni güvenlik önlemleri konusunu değerlendirecek.

Haberin Devamı

İTALYAN BAKAN BURKİNİ YASAĞINA KARŞI

FRANSA’nın Cannes dahil bazı sahil kentlerinde tesettür mayonun (burkini) yasaklanmasının ardından İtalya’da da bu konu gündeme geldi. Aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi, İtalya’nın da Fransa’yı örnek alarak sahil kentlerinde benzer yasaklama çağrısı yaparken, İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano buna karşı çıktı ve “Bu yasak ters tepebilir ve şiddeti önlemek yerine yükseltebilir. Saldırılara yol açacak provokasyonlardan kaçınmalıyız” dedi. Alfano, Müslümanları inançlarının gerektirdiği sembollerden mahrum etmenin insan haklarına aykırı olacağını ekledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!