Hollanda, Belçika ve İsveç’te ölenler oldu

Güncelleme Tarihi:

Hollanda, Belçika ve İsveç’te ölenler oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 15:41

Avrupa genelinde etkili olan fırtına ve kar yağışı nedeniyle birçok ülkede tren seferleri ve uçuşlar durduruldu, eğitime ara verildi, yetkililer halkı olası mağduriyetlere karşı uyardı. Fırtına bazı ülkelerde ölümlere yol açtı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Frederike fırtınası nedeniyle Kuzey Ren Vestfalya’da tren seferleri durduruldu. Bazı bölgelerde tren hızı düşürüldü.
Köln-Bonn Havalimanı’nda tüm uçuş faaliyetleri geçici olarak durduruldu.
Goslar, Essen, Düsseldorf belediyeleri ailelere çocuklarını eğitim kurumlarından almalarını tavsiye etti. Bazı bölgelerde eğitime ara verildi.
Thüringen’in bazı kentlerinde, park, hayvanat bahçeleri ve müzeler kapatıldı.
Köln’e gelen turistlerin uğrak yeri olan tarihi Köln katedrali meydanı kapatıldı.

15 KİŞİ YARALANDI
Fransa’da Lille ve çevresindeki şehirlerde çok sayıda ağaç devrildi, bazı kentlerde elektrikler kesildi. Alpler bölgesinde fırtına nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu.
Korsika’da fırtına nedeniyle 15 kişi yaralandı, 15 bin haneye elektrik verilemedi. Tarihi rekor olarak açıklanan rüzgarın saatteki hızının ise 225 kilometreye kadar çıktı.

Haberin Devamı

OTOYOLLAR KAPANDI
Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, bazı bölgelerde kasırga gücüne yaklaşan fırtına nedeniyle ülkenin bazı yerlerinde kırmızı alarm diğer bölgelerde ise turuncu alarm (2. dereceden önemli) verildiğini duyurdu. Hızı saatte 140 kilometreye varan fırtına nedeniyle kara, hava ve demiryolu ulaşımında aksamalar oldu. Hollanda’nın en büyük havaalanı Schiphol’deki uçak seferleri ve ülke genelindeki tren seferlerinin tamamı iptal edildi.
Güvenlik gerekçesiyle bazı tren istasyonları, çarşı merkezleri ve konteynerlerin devrilmesi sonucunda Rotterdam limanı kapatıldı.
Sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapan yetkililer, önemli işi olmayanlara dışarıya çıkmamaları çağrısında bulundu. Farklı yollarda toplamda 25 kamyonun devrilmesi sonucu çok sayıda otoyol ulaşıma kapatıldı.
Öğrencileri taşıyan bir otobüsün fırtınanın etkisiyle yaptığı kazada şoför ve 5 öğrenci yaralandı. Enschede ve Zwolle kentlerinde devrilen ağaç nedeniyle 2 kişi öldü.

ÖZEL HAT AÇILDI
Belçika’da rüzgar hızının saatte 119 kilometreye ulaştı. Flamanya bölgesi için turuncu alarm verildi. Federal Kamu Hizmeti de acil durumlar için özel bir numaranın aktive edildiğini duyurdu. Olası tehlikeye karşı Gent limanı kapatıldı. Başkent Brüksel’de bazı bölgeler trafiğe kapatıldı. Valonya bölgesinde itfaiyeciler 50’den fazla acil duruma müdahale etti, birçok şehirde ağaçlar devrildi. Bölgede aracının üzerine ağaç düşen 1 kadın sürücü öldü.

Haberin Devamı

İSVEÇ’TE KIRMIZI ALARM
İsveç’te şiddetli kar yağışı ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, yetkililer halkı olası risklere karşı uyardı. Devlet Meteoroloji Kurumu, şiddetli kar yağışı ve fırtına nedeniyle ülkenin büyük bölümünde kırmızı alarm verdi. Ülkede, kara, hava ve demiryolu ulaşımında aksamalar yaşanıyor. Çeşitli yerlerinde son iki gündür meydana gelen kazalarda 3 kişi ölürken, 15 kişi yaralandı.
Stockholm Arlanda Havalimanı’na inen ve kalkan uçakların zor anlar yaşaması nedeniyle pistlerin yönleri değiştirildi. Şiddetli rüzgar Nyköping kentinde de etkili olurken, Bulgaristan’dan gelen bir uçak Skavsta Havaalanı’na inemeyince, Arlanda Havalimanı’na yönlendirildi.

Haberin Devamı

TELEFERİKLER KAPATILDI
Bulgaristan’da da elverişsiz hava koşulları nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde turuncu ve sarı alarm verildi. Yoğun kar yağışları nedeniyle birçok okulda eğitime ara verilirken, ülkenin en popüler kayak merkezlerinden Bansko’da şiddetli rüzgar nedeniyle teleferikler geçici olarak hizmete kapatıldı.
Bulgaristan’ın güneydoğusundaki Rodop dağları bölgesindeki Smolyan şehrinde rüzgar bazı binaların çatılarına zarar verirken, otobüs duraklarının metal gövdelerini de yıktı.
Ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde de Dobriç kentine yakın 44 yerleşim yerinde elektrik kesintileri yaşandı ve Balkan dağı geçitlerinin büyük bir bölümü trafiğe kapatıldı.
Yetkililer, rüzgar hızının saatte 100 kilometreye ulaştığını, ülke genelindeki trafiğin olumsuz etkilendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

EĞİTİME ARA VERİLDİ
Romanya’da çarşamba akşamı başlayan kötü hava şartları ülkenin batı ve kuzey kesimlerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Verilen turuncu alarm sonrasında 43 yerleşim yerinde 3 bin hane elektriksiz kalırken, uçak ve tren seferleri de iptal edildi. Bazı şehirler arası karayolları trafiğe kapatılırken, ülkenin kuzey ve batısındaki okullarda eğitime bir günlüğüne ara verildi.

BAKMADAN GEÇME!