Burger yasası geliyor

Güncelleme Tarihi:

Burger yasası geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 11:35

ABD Temsilciler Meclisi, ‘cheeseburger yasası’ olarak bilinen tasarıyı kabul etti. Yasa, tüketicilerin, kilo almaları ya da obezlik nedeniyle restoranlara ve lokanta zincirlerine karşı dava açmalarını yasaklıyor. Tasarı, 119’a karşı 307 oyla kabul edildi.

Yasa tasarısını destekleyenler, mahkeme yolunu seçerek kimsenin kilolarından kurtulamayacağını savundular. Ulusal Restoran Derneği, oylamanın sonucunu çoşku ile karşıladı. Başkan Steven Anderson, insanların aşırı kilolarının sorumluluğunu lokantalara yüklemenin ‘akıl dışı’ olduğunu söyledi. Tasarının, Senato’dan da geçmesi gerekiyor. Benzer bir yasa tasarısı, geçen yıl da Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmiş, ancak Senato’da gündeme bile gelmemişti. Senato liderleri gündemlerinin çok yoğun olduğunu, tasarının akıbetinin bu yıl da geçen yılki gibi olabileceğini ifade ettiler.

ABD’de yetişkinlerin üçte ikisi fazla kilolu ve yüzde 30’u da ‘obez’ olarak sınıflandırılyor. Obezlik, artık, terörizm gibi ‘ulusal güvenliğe yönelik tehdit’ olarak algılanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!