Bulgaristan'da Türk dizileri furyası devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristanda Türk dizileri furyası devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 12:17

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilmek için ülkede en fazla izlenen Türk dizilerinin reklam arlarında uyarı klipleri yayımlayacak.

Pilot bölge olarak Smolyan kentinin seçildiği uygulama ile özellikle yaşlıların dolandırıcılık olayları konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Smolyan kenti Emniyet Müdürü Kiril Hacihristev, dolandırıcıların genelde yaşlı vatandaşları telefonla arayıp, kendilerini "polis müfettişi" olarak tanıttıklarını anlattı. Aradıkları kişiye bir akrabalarının trafik kazası geçirdiğini, kazada ölen ve yaralanan kişiler olduğunu söyleyen dolandırıcıların, akrabanın avukat tutması ve kefalet ödemesi için para talep ettiklerini kaydeden Hacihristev, "Vatandaşların çoğu bu senaryoya inanıp, cebindeki tüm paryı bu dolandırıcılara kaptırıyor" dedi.

Hacihristev, kandırılan vatandaşların yüzde 90'ının 60 yaşın üzerinde olduğunu hatırlatarak, bu kişilerin televizyonlarda sadece dizi seyrettikleri için gelişmelerden haberdar olmadıklarını kaydetti.

Polis'in dolandırıcılık olaylarını engellemek üzere medyaya bilgi verdiğini, broşürler dağıttığını söyleyen Hacihristev, ancak bu uyarıların hedef kitleye ulaşmadığını ifade etti. Hacihristev, yaşlılara ulaşabilmenin tek yolunun ülkede en fazla izlenen dizi filmler olduğunu kaydederek, "Biz de Binbir Gece ve Gümüş gibi Türk dizilerinin reklam aralarında bu insanların kurban olabilecekleri dolandırıcılık yöntemleri konusunda bilgi veren klipler yayımlayacağız. Başarılı olursak, bu uygulamayı ülke geneline yayacağız" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!