Bulgaristan'da 6 Türk yemekten zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristanda 6 Türk yemekten zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2009 10:31

Türkiye'de tatilini geçiren iki gurbetçi ailesinden 5'i çocuk 5 kişi, Fransa'ya gitmek üzere Bulgaristan'dan geçerken, besin zehirlenmesi tanısıyla Sofya'nın Pirogov Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre Sofya yakınlarındaki Slivnitza kasabası bölgesinde yol kenarında duran Fransız plakalı 2 araç polisin dikkatini çekti.

Polisler, araçlarda bulunan iki Türk ailesinden 3 ile 15 yaşları arasında 5 çocuk ve çocukların annelerinden 36 yaşındaki bir kadının bir rahatsızlık geçirdiklerini farkettiler. Ambülans çağıran polisler, hasta gurbetçileri eskortla Sofya'daki Pirogov Acil Yardım Hastanesi'ne götürdü.

Hastane yetkilileri, hastaların, Türkiye'den getirilen dolma, kavun ve kestane yediklerini, sıcaktan dolayı bozulmuş olabilecek yemekten dolayı hastaların tümünün ciddi bir besin zehirlenmesi geçirdiklerini söylediler.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT), hastaların bir süre yoğun bakımda kalacaklarını, ancak hayati tehlikenin söz konusu olmadığını açıkladılar.
Bulgaristan sağlık yetkilileri, benzer durumlarda ülkede sağlık yardımı çağrılabilecek telefon numarasının 00359 2 80 50 300 olduğunu bildirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!