Bu rapor Clinton'ı götürür

Güncelleme Tarihi:

Bu rapor Clintonı götürür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Clinton ile Monica Lewinsky arasında yaşanan seks ilişkileri ile ilgili Kongre'ye sunulan rapor, İnternet'ten tüm dünyaya açıklandı. Raporun bazı bölümleri, seks sitelerinde yer alan ‘Dikkat, fazla müstehcen ifadeler yer almaktadır’ şeklinde bir uyarıyla yayınlandı. Mavi elbisedeki spermlerin başkana ait olduğunun saptandığı da ilk kez açıklanan raporda Clinton, halkı aldatmak, adalete engel olmak ve tanıkları yalan ifadeye teşvik etmekle suçladı. Bu şok suçlamaların, başkanın azline yol açabileceği bildiriliyor.

ABD Başkanı Bill Clinton ile Beyaz Saray eski stajyeri Monica Lewinsky'nin seks ilişkisi tüm açıklığıyla gözler önüne serildi. Bağımsız Savcı Kenneth Starr'ın hazırladığı 455 sayfalık rapor, Kongre'ye sunulmasının ardından İnternet aracılığıyla dünya kamuoyuna açıldı. Raporda Clinton'a, Amerikan halkını aldatmak, adaletin işlemesine engel olmak ve tanıkları yalan ifadeye teşvik etmek gibi ‘azli gerektirebilecek’ 11 ayrı suçlama yöneltildi. Lewinsky'nin ünlü mavi elbisesindeki sperm lekesinin Başkan'a ait olduğu da ilk kez raporun açıklanmasıyla kesinlik kazandı. Clinton için tam bir şok olan raporun Başkan'ın azline neden olabileceği belirtiliyor.

Çarşamba günü Kongre'ye 36 kutu içinde sunulan 455 sayfalık raporun incelenmesi için dün Amerikan Temsilciler Meclisi, Adalet Komisyonu'na yetki verdi.

İNTERNET KİLİTLENDİ

Raporu inceleyecek olan Komisyon, Başkan Clinton hakkında soruşturma açılmasına gerek olup olmadığına karar verecek.

Meclis'in 63'e karşı 363 oyla kabul ettiği önerge, Clinton'un başkanlığını düşürebilecek incelemenin başlamasıyla birlikte raporun İnternet'ten halka açılması anlamını taşıyordu. Dün gece Türkiye saati ile 21 sıralarında İnternet adreslerine konan rapor Clinton'ın Monica ile yaşadığı seks ilişkisini ‘aşırı bir gerçekçilikle’ gözler önüne serdi. Raporu okuyan Kongre uzmanları ve Amerikalılar, ‘şok edici’ diye nitelediler. Ziyaretçi rekoru kıran İnternet siteleri kilitlendi.

11 SUÇLAMA

Bağımsız Savcı Kenneth Starr raporunda Başkan'ın 11 kez yeminli olarak büyük jüri önünde çeşitli vesilelerle yalan söylediğini kanıtlıyor. Lewinsky'nin bu ifadeleri başka tanıkların ifadeleriyle de destekleniyor. Starr, Clinton'ı yenimli ifadesinde yalan söylemek, adaletin işlemesine engel olmak, Monica Lewinsky ile olan ilişkisini saklamaya çalışmak, tanıkları yanlış ifadeye yöneltmek, başkanlık yetkilerini kötüye kullanmakla itham etti. Starr raporunda, ‘Başkanı Clinton 7 ay boyunca Amerikan halkını ve Kongre’yi aldatmaya çalışmıştır' ifadesini de kullandı.

15 KEZ TELE-SEKS

Raporun yaklaşık % 25'lik kısmında Clinton ile Monica Lewinsky arasındaki cinsel ilişki ayrıntılarıyla anlatılıyor. Clinton ile Monica'nın 8 kez oral seks yaptıkları, her ikisinin de ikişer kez orgazma ulaştıkları, bir kez cinsel organlarının birbirine yaklaştığı ancak hiç birleşmediği belirtiliyor. Raporda ayrıca Monica, Başkan'la 15 kez de telefonla seks yaptıklarını ifade ediyor. Monica, gece geç saatlerde gerçekleşen bu telefon konuşmalarının ortasında Başkan'ın uykuya daldığını söylüyor. Starr ayrıca Başkan Clinton ve Monica Lewinsky'nin Paula Jones davasındaki ifadelerinde ilişkileri konusunda yalan söylemeye karar verdiklerini de belirtiyor.

Bağımsız savcının raporunda aylarca gündemi meşgul eden mavi etek üzerindeki sperm lekelerinin Clinton'a kesinlikle ait olduğunun FBI laboratuvar incelemesinde saptandığı da yer alıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!