Bu mağazanın önünden geçenler için uyarı

Güncelleme Tarihi:

Bu mağazanın önünden geçenler için uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 11:08

İngiltere'de dünyanın en ünlü vitrin dekorasyonuna sahip mağazalar zinciri Selfridges'in pencerelerinde kanserojen etkisi olan asbest tespit edildi. İşte bu yüzden 5 pencere sağlık ve güvenlik önlemleri kapsamında 3 hafta önce mühürlendi. Yanından geçmek bile tehlikeli sayıldı.

Haberin Devamı

Başkent Londra'nın en işlek caddelerinden Oxford Street üzerinde bulunan ve dünyanın en ünlü vitrin düzenlemesine sahip olan Selfridges mağazasının, İletişim Direktörü Christine Watts, binanın dış cephesinde bulunan 26 pencerenin 5'inde, kanserojen etkisi olan ’asbest’ tespit ettiklerini söyledi.

3 HAFTA ÖNCE MÜHÜRLENDİ

5 pencerelerin sağlık ve güvenlik önlemleri kapsamında 3 hafta önce mühürlendiğini ve gerekli çalışmanın devam ettiğini vurgulayan Watts, asbestli panellerin çıkarıldığını ve pencerelerin yakında yeniden açılacağını iletti.

TÜRK MODACILARIN ÜRÜNLERİ

Lüks tüketim ürünleri satıldığı mağazanın vitrinlerinde, hemen hemen her dönem Bora Aksu, Hüseyin Çağlayan gibi Türk modacılarının ürünleri de bu vitrinlerde sergileniyor.

ASBEST NEDİR

Haberin Devamı

Asbest ya da amyant, ısıya, aşınmaya, kimyasal maddelere çok dayanıklı lifsel yapıda kanserojen bir mineral olarak tanınıyor. Halk arasında ak toprak, çorak toprak, gök toprak, çelpek, höllük veya ceren toprağı gibi isimlerle biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!