Bu kez Schleswig Holstein’ta karşı karşıya gelecekler

Güncelleme Tarihi:

Bu kez Schleswig Holstein’ta karşı karşıya gelecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 12:57

Başbakan Angela Merkel ile SPD lideri ve partisinin başbakan adayı Martin Schulz, ikinci kez karşı karşıya geliyor. Daha önce Saarlad’da kozlarını paylaşan iki lider, pazar günü Schleswig Holstein’da yapılacak seçimlerde yine karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

SCHLESWIG Holstein Eyaleti, SPD, Yeşiller ve Almanya'nın kuzeyinde yaşayan Danimarkalı azınlıkların oluşturduğu Güney Schleswig Seçmen Grubu (SSW) tarafından yönetiliyor. Üçlü koalisyonun başbakanlık koltuğunda SPD'li Torsten Albig oturuyor. Yine aynı koalisyonun iktidara gelip gelmeyeceği pazar günü sandıktan çıkacak oylar belirleyecek.
Yapılan son anketlere göre CDU’nun oy oranı yüzde 30-33 arasında, SPD'nin oy oranı yüzde 27-30 arasında görünüyor. 2012 seçimlerinde CDU, SPD, Yeşiller, SSW, Korsanlar ve FDP, eyalet meclisine girmişti. Bu kez Korsanların milletvekili çıkarma ihtimali görünmüyor. Ancak Sol Parti'nin yüzde beşlik barajı aşılabileceği konuşuluyor.

CDU ÖNDE GÖRÜNÜYOR

Pazar günü yapılacak eyalet meclisi seçimleri, CDU lideri Angela Merkel ile SPD lideri Martin Schulz’u bir kez daha karşı karşıya getirecek. Mart ayında yapılan Saarland eyalet meclis seçimlerinde Merkel’in partisi CDU birinci çıkmıştı.

Haberin Devamı

Bu kez Schleswig Holstein’ta karşı karşıya gelecekler


TÜRKİYE KÖKENLİ 3 ADAY

Seçimlerde Türkiye kökenli üç aday da yarışıyor. 2012 yılında SPD'den milletvekili seçilen Serpil Midyadlı yine aday oldu. Murat Birkandan Yeşiller'den, Esra Toguz Sol Parti'den aday oldu.

BAKMADAN GEÇME!