Bu kez ‘boş oturmayacağız’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Bu kez ‘boş oturmayacağız’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 22:07

ABD Başkanı Donald Trump, İzmir’de ev hapsinde tutulan pastör Andrew Brunson’la ilgili Türkiye’ye yönelik iddialarını ve açıklamalarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Trump önce Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Türkiye uzun yıllar ABD’den faydalandı. Şimdi harika bir Hıristiyan pastörü tutuyorlar ki ondan büyük bir vatansever rehine olarak ülkemizi temsil etmesini istemem gerekiyor. Biz Türkiye’den kesintiye gidiyoruz” dedi.

Trump, dün de Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce basın mensuplarına Brunson konusunda açıklama yaptı. Trump “Bence Türkiye oldukça kötü bir şekilde hareket etti. Bu konunun daha sonunu görmedik. Boş oturmayacağız. Bizim insanlarımızı tutamazlar. Ne olacağını göreceksiniz” dedi.

Türkiye’nin uzun süredir bir sorun olmayı sürdürdüğünü ve bir dost gibi hareket etmediğini öne süren Trump, Brunson’a yönelik suçlamalar içinse ‘Uydurma’ olarak niteledi. Trump, “Casus olduğu yönünde düzmece bir iddia ortaya attılar. Brunson şu an bir dava süreci geçiriyor, eğer buna bir dava derseniz. Onu çok süre önce bize geri vermiş olmaları gerekirdi” dedi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da önceki gün, Türk yargısının Brunson’ı bırakmaması hakkında “Bu yönetim tarafından unutulmayacaktır” demişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!