Bu kadının hayatı sizin elinizde

Güncelleme Tarihi:

Bu kadının hayatı sizin elinizde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2009 01:00

İranlı ateist liderin kaderi size bağlı. Çünkü İran'a iade edilirse idamla cezalandırılacak.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanına mail göndermek istiyorum

Sizce Türkiye İranlı ateist lider N.A. hakkında hangi kararı almalı?
İran’a iade etmeli
Başka bir ülkeye göndermeli

İran'a iade edilmesi durumunda idam cezasına çarptırılacak olmasıyla Türkiye'nin gündemine oturan ateist kadın lider N.A.'nın durumuyla ilgili detaylar netleşmeye başladı.

Konuya yakın kaynakların hurriyet.com.tr'ye verdiği bilgiye göre, N.A. henüz İran'a iade edilmedi. Yani halen Türkiye'de ve 2009/C1/50.. UCHR referans numaralı dosyası hakkında verilecek kararı bekliyor.

Şu anda Emniyet Müdürlükleri içinde bulundurulan ve sorunlu yabancılar ile mültecilerin tutulduğu bir "yabancılar misafirhanesi"nde bulunuyor. Kaynaklar, güvenlik gerekçesiyle N.A.'nın bulunduğu şehri söylemek istemedi.

Kendilerini "ateizmin akıllı tasarımcıları" olarak nitelendiren Realyen Hareketi'nin İran lideri N.A.'nın üzerindeki siyasi baskıların artmasının ardından Türkiye'ye kaçtığı bildirildi.

Haberin Devamı

N.A., daha sonra Türkiye'den Kenya'ya geçti. Nairobi'de kaçak olduğu için tutuklanan İranlı ateist lider, Kenyalı yetkililer tarafından geliş noktası olduğu için Türkiye'ye tekrar gönderildi.

Şimdi Türkiye ve Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği'nden sığınma talebinde bulunan N.A., bir il Emniyet Müdürlüğü nezdindeki bir "gözaltı merkezi"nde tutuluyor. Burada hakkında verilecek kararı bekliyor.                

İrem Köker YAZIYOR

Türkiye'nin N.A.'yi İran'a iade etmeyerek, bir başka ülkeye göndermesi için birçok uluslararası örgüt de devreye girdi. Bunlar arasında İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü de yer alıyor.

KADERİ SİZİN ELİNİZDE
Çünkü N.A. şu anda kaçarak geldiği Türkiye'de tutuklu. Türkiye'nin önünde iki seçenek var.

Ya İran'a iade edecek ve bir anlamda asılmasına göz yumacak ya da başka bir ülkeye sınırdışı edecek.

Uluslararası örgütler ayağa kalktı.

Konu Türk kamuoyunun da gündemine oturdu. Şimdi N.A.'nın asılmasını engelleme fırsatı elinizde. N.A.'nın iade edilmemesi isteğini Dışişleri Bakanlığı'na bildirebilirsiniz.

Haberin Devamı

"SAPKIN TARİKAT"
İnsanoğlunun Tanrı tarafından değil, uzaylılar tarafından yaratıldığına inanan ve birçok ülkede “sapkın bir tarikat” olarak görülen Raelyen Hareket’in İranlı bir lideri İstanbul’da yakalandı.

Otomobil yarışı muhabiri Fransız Claude Vorilhon tarafından 1974 yılında kurulan 'UFO tarikatının" sözcüsü Brigitte Boisselier’in yaptığı açıklamada, İran’dan birkaç gün önce kaçan N.A.'nın, Türkiye’de “uygun pasaportu olmadığı için” tutuklandığını belirterek şunları söyledi:

İDAM CEZASI ALACAK
“Ne yazık ki bize gelen bilgiye göre N.A. İran’a iade edilecek. Ateist olduğunu açıkladığı için burada idam cezasına çarptırılması kesin. Hareketimizin 70 binden fazla üyesi onun ölmesini engellemek için seferber oldu. Dünya çapında tüm Türk büyükelçilikleri önünde gösteriler yapıp, bu cesur kadının durumunu uluslararası yetkililerin dikkatine sunacağız.” 

Haberin Devamı

Türkiye N.A.'nın hikayesini hurriyet.com.tr'den öğrendi
 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!