Bu fotoğraf Almanya'yı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Bu fotoğraf Almanyayı karıştırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 00:00

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, 8 Ekim'de Berlin'de oynanan Almanya-Türkiye maçı sonrası Türk asıllı oyuncu Mesut Özil'le soyunma odasında çektirdiği fotoğraf tartışmalara neden oldu. Kendisine haber verilmediği için fotoğrafta yer alamayan Alman Federasyon Başkanı küplere bindi.

Haberin Devamı

ALMANYA-TÜRKİYE MAÇINDAN KARELER - FOTO GALERİ

Merkel'in Almanya'nın 3-0'lık galibiyetiyle biten maç sonunda gerçekleÅŸtirdiÄŸi soyunma odası ziyaretine Alman Futbol Federasyonu (DFB) BaÅŸkanı Theo Zwanziger'i almaması olay oldu.     Â

Merkel'in yarı çıplak haldeki futbolcuları tebrik edip fotoğraf çektirdiği bu ziyaret için Zwanziger'den izin almadığı ortaya çıktı.

Associated Press ajansının haberine göre, Alman Başbakan, Zwanziger'i bypass ederek, karşılaşmanın devre arasında doğrudan Milli Takım menajeri Oliver Bierhoff'tan izin aldı.

Kendisinin haberdar olmadığı bu ziyareti, Merkel'le Özil'in fotoğrafının gazetelerde yayımlanmasının ardından öğrenen Zwanziger, Alman medyasına sert açıklamalarda bulundu.

Futbolun politikacılar tarafından siyaset malzemesi yapıldığını söyleyen Zwanziger, yaşanan gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Haberin Devamı

Alman Federasyon Başkanı, bu olayın ardından Merkel'in kendisini telefonla aradığını ve söz konusu anlaşmazlığın giderildiğini belirtti.

Alman Federasyonu bu görüşmeyi bir "özür konuşması" olarak nitelerken, Başbakanlık Zwanziger'den özür dilenmediğini sadece olaya açıklık getirildiğini ifade etti.

Merkel'e sürpriz soyunma odası ziyaretinde, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve kızı ile Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert eşlik etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!