Bu da Hollanda'nın aşırı dinci partisi

Güncelleme Tarihi:

Bu da Hollandanın aşırı dinci partisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 15:56

Hollanda'da muhalefetteki aşırı dinci Reformist Devletçi Parti SGP, Müslüman devlet memurlarının, Kur'an-ı Kerim'e göre yemin etmelerinin yasaklanmasını istedi.

Parti sözcüsü Menno de Bruyne, bazı kamu kurumlarında görevi gereği Müslüman memurlara Kur'an- Kerim'e göre yemin etme olanağının tanındığını anımsatarak, bu uygulamaya bir an önce son verilmesini istediklerini bildirdi.

Sözcü, bu uygulamaya da Müslümanların bayram günlerinin tatil yapılması girişimlerinde olduğu gibi şiddetle karşı olduklarını söyledi.

Bu konuda partili milletvekillerinin İçişleri Bakanı Guusje ter Horst'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini belirten sözcü, devlet memurlarının yalnızca Hristiyanlığın öngördüğü şekilde yemin etmeleri gerektiğini savundu.

Hollanda'da bir emniyet müdürlüğü, polis memuru olarak işe alınan Müslümanların, istedikleri takdirde Kur'an-ı Kerim'e göre yemin edebilmelerine ilişkin olarak İçişleri Bakanlığıyla bir süre önce protokol imzalamıştı.

Hollanda'da parlamentonun 150 üyeli Temsilciler Meclisi kanadında yalnızca iki üyeyle temsil edilen aşırı dinci Devletçi Reformist Parti, programını büyük ölçüde Hristiyan dininin ilkelerine dayandırıyor ve bu nedenle kadınların politikaya katılmalarına karşı çıkıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!