Brüksel'de göçmen çocukları polisle çatışıyor

Güncelleme Tarihi:

Brükselde göçmen çocukları polisle çatışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 14:28

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, yabancıların yoğun olduğu Anderlecht ve Molenbeek bölgelerinde gençlerden oluşan bazı gruplar ile polis birimleri arasında iki gün önce başlayan sokak çatışmaları artarak devam ediyor.

Bir metro istasyonunda geçen Çarşamba günü yaşanan hırsızlık olayının ardından yapılan kimlik kontrolleri sırasında başlayan gerginlik çerçevesinde bazı gençler polise taş atarak saldırıda bulundu. Kısmen kundaklanan metro istasyonunda bir genç polislerle kavga etti ve polis köpekleri tarafından ısırıldıktan sonra tutuklandı.

Savcılık açıklamasına göre dün ve bugün de devam eden ve sokak çatışmalarına dönüşen olaylar sırasında bazı kişiler gözaltına alındı, iki taraftan da yaralananlar oldu.

Güvenlik birimlerine karşı saldırıda bulunanlar arasından iki kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını, bir polis memurunun da yaralı olduğunu bildiren yetkililer, maskeli gençlerin sokaklarda arabaları yaktıklarını, özel konutların kapılarını zorladıklarını ve hasar verdiklerini, kundaklamalar olduğunu, polise taş ve demir sopalarla saldırıldığını bildirdiler.

Kundaklama girişimlerine müdahale eden itfaiye ekiplerinin de saldırılara hedef olduğu duyuruldu. Tazyikli su kullanan polisin iki taşıtının da hasar gördüğü, sokak çatışmalarının devam ettiği, bazı özel evlerin kundaklandığı, itfaiyecilerin, polis desteği olmadan müdahale etmedikleri bildirildi.

Olayların, Brüksel'in diğer bölgelerinden de gelen polis takviyesi ile yatıştırılmaya çalışıldığı, belediyelerde çeşitli acil durum toplantıları yapılarak çözüm arandığı, çoğunluğu Kuzey Afrika asıllı olan gençlerin eylemlerinin nedeninin henüz bilinmediği duyuruldu. Olayların özellikle gece saatlerinde artarak devam etmesinden endişe duyuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!