Brüksel saldırganlarını ABD de biliyormuş

Güncelleme Tarihi:

Brüksel saldırganlarını ABD de biliyormuş
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 07:48

Belçika'nın başkenti Brüksel'i kana bulayan saldırganların ABD'nin de terör listesinde olduğu ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

Amerikan yayın kuruluşu NBC'nin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Khalid ve Brahim el Bakraoui Kardeşler'in salı günü 31 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları gerçekleştirmeden önce ABD'nin terörle mücadele birimi tarafından bilindiği belirtildi.

Bakraoui Kardeşler'in ABD'nin database'inde "potansiyal terör tehdidi" olarak yer aldığı aktarıldı. Söz konusu yetkililer, Brüksel saldırganlarının ABD'nin hangi terör listesinde yer aldığını ise açıklamadı. ABD'li yetkililerin bu açıklaması, Belçika'nın bu denli tehlikeli teröristleri nasıl "basit suçlu" olarak gördüğü sorusunu akıllara getirdi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Brüksel Havalimanı’ndaki terör saldırısını gerçekleştiren Brahim Bakraoui’nin Türkiye’de yakalanıp Hollanda’ya gönderildiği ve bu durumdan haberdar edilmesine rağmen Belçika’nın adım atmadığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine dün Belçika'da hükümet krizi çıkmış; İçişleri Bakanı Jan Jambon ve Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Başbakan Charles Michel'e istifalarını sunmuştu. Ancak Michel istifaları reddetmiş ve bakanlara görevlerine devam etme talimatı vermişti.

BRÜKSEL'DE OPERASYON: 6 GÖZALTI

Öte yandan, Belçika polisi, 22 Mart'ta Brüksel'de düzenlenen ve en az 31 kişinin ölümüne yol açan saldırılarla bağlantılı olduğundan şüphelenilen 6 kişiyi gözaltına aldı. 

BBC Türkçe'nin haberine göre; gözaltılar Perşembe gecesi geç saatlerde Brüksel'in Jette ve Schaerbeek mahallelerinde düzenlenen baskınlarda gerçekleşti. 

Gözaltına alınanların kimliklerine ve saldırıyla bağlantılarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Baskın yapılan evlerde patlayıcılar ve bomba yapım malzemelerinin de ele geçirildiği ifade edildi.

Schaerbeek sakinleri, baskın sırasında patlama sesleri duyduklarını söylese de bu patlamaların kontrollü patlama mı yoksa çatışma sonucu mu yaşandığına dair net bir bilgi yok.

FRANSA'DA HAREKETLİ SAATLER

Fransa'da ise kısa süre içerisinde saldırı düzenlemeyi planlayan bir kişinin tutuklandığı açıklandı. 

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, alınan istihbarat üzerine güvenlik güçlerinin Paris'in kuzeybatısındaki Argenteuil'de bir operasyon gerçekleştirdiğini, bir kişinin yakalandığını duyurdu. 

Ancak Cazeneuve, yakalanan kişinin Brüksel saldırısını düzenleyenlerle bağlantılı olup olmadığını söylemek için erken olduğunu da belirtti. 

Cazeneuve, yakalanan kişinin saldırı planlamasının son aşamalarına geldiğini de ifade etse de, daha fazla bilgi vermedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Başkent Brüksel'de 22 Mart sabahı Bakraoui Kardeşler, havalimanı ve metro istasyonunda intihar saldırısı düzenlemiş, dünyayı şoke eden olayda 31 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi de yaralanmıştı. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!