Brigitte Bardot bir köpeğin peşinde

Güncelleme Tarihi:

Brigitte Bardot bir köpeğin peşinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sinemayı bıraktıktan sonra kendini hayvan haklarını koruma derneklerine adayan Fransa'nın eski film yıldızı Brigitte Bardot, postacı kovaladığı için hayatına son verilmek istenen Woofie adlı köpeğin mahkemesine katılmak için İskoçya'nın başkenti Edinburg'a gidiyor.

Koli cinsi Woofie'nin, halka ait bir yerde tehlike oluşturacak şekilde kontrol dışına çıkarak ‘‘Tehlikeli Köpekler Yasası’’nı ihlal etmek suçundan geçen eylülde uyutularak öldürülmesine karar verilmişti. Bunun üzerine, ‘‘Woofie'yi kurtaralım’’ kampanyası başlatılmış ve kararın temyizi için Edinburg Yüksek Mahkemesi'ne başvurulmuştu. 64 yaşındaki Bardot, ‘‘Bu inanılmaz olaydan çok üzüntü duyduğunu’’ belirterek bugünkü duruşmadan sonra basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

Bu arada, Fransa'daki Dynavet of Clermont-Ferrand adlı şirket, söz konusu kampanya çerçevesinde köpeklerin havlamasını önleyen ‘‘Aboistop’’ adlı tasma şeklinde geliştirdiği bir aleti Woofie'ye gönderdi. Firmanın icadı olan tasmadaki mikrofon, köpek havladığı zaman devreye giriyor ve köpeği zararsız hale getirecek bir gaz çıkartıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!