Breivik neler neler istedi

Güncelleme Tarihi:

Breivik neler neler istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2014 11:30

İNSAN haklarıyla ilgili endekslerde tepelerde çıkan Norveç’te ilginç bir gelişme yaşanıyor. 22 Temmuz 2011’de düzenlediği bombalı saldırı ve Ütoya katliamında çoğu çocuk 77 kişiyi öldüren ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Anders Breivik, hapishanedeki video oyunlarını yeterli bulmadığı için isyan etti. Breivik, talepleri yerine getirilmezse açlık grevi tehdidinde bulundu.

Haberin Devamı

Breivik, AFP Ajansı’na yolladığı mektupta kaldığı Oslo’daki Ila ve güneydoğudaki Skien’de kaldığı hapishanedeki şartların ‘işkence’ gibi olduğunu öne sürdü.

35 yaşındaki Breivik, hapishane şartlarının iyileştirilmesini istedi. Daha rahat yürüme imkanı isteyen, dış dünyayla daha iyi iletişim şartları talep eden cani, Avrupa standartlarının kendisine de uygulanması gerektiğini savundu.

Kendisine verilen PlayStation 2 oyun konsolunun daha yeni olan PS3 versiyonuyla değiştirilmesini ve istediği yetişkin oyunlarına erişim talep eden Norveçli mahkûm, ayrıca ‘acı verici’ sandalye yerine bir koltuk ya da kanepe temin edilmesini de belirtti.

NORVEÇ’TE GENÇLİK KAMPINA SALDIRI

Breivik, “Diğer mahkûmlar yetişkin oyunları oynayabiliyor, benim daha az ilgi çekici çocuk oyunlarına erişimim var. Bunlardan biri 3 yaşındakilere uygun olan “Rayman Revolution”” diye yazdı.

Haberin Devamı

Breivik, posta masraflarını karşılayabilmek için 300 kronluk haftalık harçlığının da iki katına çıkarılmasını istedi. Suçlu, aksi halde açlık grevine gideceği tehdidinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!