Boyundan büyük tünelden kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Boyundan büyük tünelden kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 21:01

Cumartesi günü adamlarının kazdığı tünelle cezaevinden kaçan Meksika ve dünyanın en tehlikeli uyuşturucu baronlarından ‘Bücür’ lakaplı Joachim Guzman’ın firar görüntüleri ortaya çıktı.Kısa boyundan ötürü ‘El Chapo’ (Bücür) lakabı takılan acımasızlığıyla ünlü dünyanın en tehlikeli uyuşturucu baronlarından Joachin Guzman’ın cumartesi günü Meksika’daki cezaevinden kaçmasının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Meksika hükümeti, önceki gün ‘özgürlüğüne kaçan’ 58 yaşındaki azılı mahkûmun, Almoloya de Juárez kasabasındaki Altiplano cezaevindeki hücresinden adamlarının kazdığı tünele geçtiği anların kamera görüntülerini yayınladı. 2 dakikalık videoda, Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman’ın, hücresindeki yatakla duş arasında birkaç defa gidip geldikten sonra, son kez duşa doğru gittiği ve eğildikten sonra gözden kaybolduğu görülüyor.

2 KÖR NOKTA

Meksika Ulusal Güvenlik Komiseri Monte Alejandro Rubido da, basına yaptığı açıklamada, ‘El Chapo’ Guzman’ın kaldığı hücrede, duş ve tuvaletin olduğu kısımda kameraların görüntüleyemediği 2 kör nokta bulunduğunu ve kaçış tünelinin girişinin bu noktalardan birine denk getirildiğini açıkladı.

Adamlarının hücresinin duş tabanında açtığı yarım metre genişliğindeki delikten 1.5 kilometrelik kaçış tüneline ulaşan Guzman izini kaybettirmeyi başarırken, başına 3.8 milyon dolar ödül koyan Meksika hükümetinin çabaları henüz sonuç vermedi. Guzman’ın içeriden yardım aldığını tahmin eden Meksikalı savcılar, cezaevinde görev yapan 22 kişiyi gözaltına aldırdı. Daha önce gözaltına alınan 12 kişi ise serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!