Boston'da adım başı milyoner

Güncelleme Tarihi:

Bostonda adım başı milyoner
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 10:38

ABD'nin Boston kentinde her yirmi haneden birinin milyoner olduğu ve gelecek 5 yılda bölgedeki milyonerlerin sayısının yüzde 50 oranında artacağı belirtildi. Uzmanlar bu durumun etkilerinin "sanıldığı kadar iyi olmayacağı" uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Boston Globe gazetesinde yayınlanan haberde, Boston’un Amerika’daki en varlıklı bölgelerden biri olduğu ve bu durumun ileride de artarak devam edeceği bildirildi.

2004 yılında 58 bin milyonerin yaşadığı belirtilen Boston’da bu sayının 2009 yılında 88 bine çıkmasının beklendiği kaydedildi.

Öte yandan New York, Chicago ve Los Angeles gibi gelişmiş bölgeleri geride bırakan Boston’da refah seviyesindeki bu hızlı artışın bir dizi yan etkilerinin olabileceği belirtildi.

"Yeni üst düzey işadamlarının daha fazla iş" anlamına geldiğini belirten uzmanlar, ancak milyoner sayısındaki bu hızlı artışın kira dahil pek çok alanda da fiyatları arttıracağını belirtti. Durumdan endişeli ekonomistler, "Zengin, lüksün tadını çıkrarırken fakir kirasını ödemekte zorlanabilir" uyarısını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!