Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde 3 günlük yas

Güncelleme Tarihi:

Bosna Sırp Cumhuriyetinde 3 günlük yas
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 13:52

Boşnak-Hırvat Federasyonuyla birlikte Bosna-Hersek'i oluşturan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde, Devlet Başkanı Milan Jeliç'in (51) dün ölümü üzerine üç günlük yas ilan edildi.

Haberin Devamı

Milorad Dodik Başbakanlığındaki Bosna Sırp Cumhuriyeti hükümeti, Jeliç'in dün gece bir futbol maçı izlerken geçirdiği kalp krizi üzerine ölümünün ardından yas ilan ederek, üç gün boyunca bütün kültürel ve sportif etkinlikleri iptal etti.

Doboj kenti hastanesinde vefat eden Jeliç'in cenazesinin bugün Banja Luka'ya nakledileceği ve cenaze töreninin de çarşamba günü Modrica'da yapılacağı bildirildi.

Bosna Savaşı'nın (1992-1995) ardından Dayton barış anlaşması uyarınca iki cumhuriyetten oluşan Bosna-Hersek'te, cumhuriyetlerin her birinin kendi devlet başkanı, parlamentosu, polis ve ordusu bulunurken, iki cumhuriyet bir birine, merkezi bir hükümet, bir parlamento ve Boşnak, Hırvat, Sırp üyelerden oluşan üçlü devlet başkanlığı kurumuyla bağlanıyor. Ordu dahil, etnik olarak bölünmüş durumdaki bütün yapılar da son yıllarda birleşerek devlet otoritesi altına alındı; polis teşkilatlarının birleşmesi çalışmaları da sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!