Bosna Hersek'te yeni toplu mezar bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bosna Hersekte yeni toplu mezar bulundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 15:55

Bosna Hersek'in Srebrenitsa kenti yakınlarında yeni toplu mezar bulundu. Kazı çalışmalarına dün başlayan ekipler, şu ana kadar 2 cesede ulaştı.

Haberin Devamı

Bosna-Hersek Toplu Mezarları Araştırma Komisyonu Başkanı Amor Maşoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna-Hersek'te 1992-1995 yılları arasındaki savaşta öldürülüp toplu mezarlara atılan savaş kurbanlarının cesetlerini bulmak için 14 yıldır çalışma yürüttüklerini söyledi.

Srebrenitsa kenti yakınlarındaki Zalazye köyünün çöplük olarak kullanılan alanında toplu mezar olduğu yönünde bilgi edindiklerini, bunun üzerine mahkemeden aldıkları karar doğrultusunda kazı çalışması başlattıklarını ifade eden Maşoviç, dün başlatılan kazılarda şu ana kadar 2 kişiye ait ceset bulduklarını kaydetti.

Üzerine çöp dökülen bir tepe yamacında bulunan bölgede, iş makinalarıyla yürütülen çalışmaların tamamlanmasının zaman alacağını belirten Maşoviç, “Buradaki ceset sayısının daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Maşoviç, toplu mezardaki cesetlerin 1995 yılının temmuz ayında Çetnikler tarafından katledilen ve halen çoğunun cesedi bulunamayan Srebrenitsa kurbanları olma olasılığının yüksek olduğunu vurguladı.

Zalazye köyünde dün bulunan toplu mezar, Srebrenitsa ve çevresinde bulunan 13'üncü toplu mezar oldu. Bosna-Hersek genelinde açılan toplu mezarlarda şu ana kadar 20 bin kişiye ait ceset bulundu. Yaklaşık 10 bin kişinin cesedi ise halen kayıp.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!