Borisov: Kaddafi paramızı çaldı

Güncelleme Tarihi:

Borisov: Kaddafi paramızı çaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 14:35

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Libya'da kalan Bulgaristan vatandaşlarının tahliyesi Türkiye'den yardım istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Borisov BTV adlı özel televizyon kanalına yaptığı açıklamada Libya'nın Bingazi kentinde kalan Bulgaristan vatandaşlarının tahliyesinin sadece deniz yolu ile mümkün olabileceğini belirterek, "Bu konuda Türkiye'den yardım istedik. Görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Boyko Borisov tahliyelerin tamamlanması için gece gündüz çalıştıklarını kaydederek Dışişleri Bakanlığı;nda kurulan 30 personelli kriz masasının tahliye çalışmalarının koordinasyonunu yaptığını söyledi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada da tahliyeler konusunda, Bulgaristan ile Türkiye hükümetleri arasında yapılan işbirliğinin "mükemmel" olduğu belirtilerek "İskenderun" gemisinin bugün Bingazi'ye ulaşacağı bildirildi.

Açıklamada gemiye binmek isteyen Bulgar vatandaşlarına öncelik tanınacağını ifade edildi.

"KADDAFİ PARAMIZI ÇALDI"

Bu arada Başbakan Borisov konuşmasında Libya-Bulgaristan ilişkilerini değerlendirirken, Libya;da idama mahkum edilen 5 Bulgar sağlık görevlisinin kurtarılması için 2007 yılında Libya'ya 130 Milyon dolar ödendiğini hatırlatarak, "Kaddafi bizim paramızı çaldı. Çünkü bu 130 Milyon dolar onun cebine gitti" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Borisov Sofya Belediye başkanlığı yaptığı dönemde de Belediye Başkanı olarak Kaddafi;ye daha önce verilen tüm unvanları iptal ettirdiğini sözlerine ekleyerek, "Çünkü Kaddafi suçsuz insanların üzerlerine suç atarak bizden dünya kamuoyunun önünde haraç aldı" dedi.

AVRUPA, LİBYA;DAN MÜLTECİ AKININA HAZIRLANIYOR

Öte yandan Avrupa Komisyonu'nun insani yardımlardan sorumlu üyesi Kristalina Georgieva da, Bulgaristan Ulusal Radyosuna (BNR) yaptığı açıklamada Avrupa'nın Libya;dan ciddi bir mülteci akını beklediğini bildirdi.

Mültecilerin Türkiye üzerinden de Bulgaristan'a gelebileceklerini ileri süren Georgieva, "Bu gerçekleşmesi çok mümkün bir senaryodur. Türkiye hükümeti ile yakın işbirliği yaparak, böyle bir durumda neler yapabileceğimizi şimdiden belirlememiz lazım" dedi.

Avrupa Komisyonu;nda Kaddafi rejimine karşı tavrın giderek sertleştiğini sözlerine ekleyen Georgiva "Masum insanlara karşı ateş açılmasını emreden bir kişiyle bizim görüşecek hiç bir şeyimiz olmaz. Libya;da yaşananlar kesinlikle kabul edilemez olaylardır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!