Borat ABD'de yılın en iyi 10 filmi arasında

Güncelleme Tarihi:

Borat ABDde yılın en iyi 10 filmi arasında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2006 15:41

İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen'in tartışmalı komedi filmi "Borat", Amerikan Film Enstitüsü (AFI) tarafından yılın en iyi 10 filmi arasında gösterildi.

Haberin Devamı

Geçen yıl en iyi 10 film listesinde, "Brokeback Mountain," "Crash" ve "Munich" gibi daha ciddi filmlere yer veren AFI, bu yılki listesinde Borat'ın yanı sıra "The Devil Wears Prada," müzikal "Dreamgirls," animasyon "Happy Feet" ve "Little Miss Sunshine" gibi komedi ve neşeli yapımlara geniş yer ayırdı. AFI'nin 2006'nın en iyi 10 filmi listesi şöyle:

"Babel", "Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan", "The Devil Wears Prada", "Dreamgirls", "Half Nelson", "Happy Feet", "Inside Man", "Letters From Iwo Jima", "Little Miss Sunshine" ve "United 93" AFI'nin en iyi 10 televizyon dizisi sıralaması ise şöyle:

"Battlestar Galactica", "Dexter", "Elizabeth I", "Friday Night Lights", "Heroes", "The Office", "South Park", "24", "The West Wing" ve "The Wire"

Haberin Devamı

Öte yandan, Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği'nin verdiği yılın en iyi filmi ödülü, Clint Eastwood'un 2. Dünya Savaşı ikilemesinin son filmi "Letters from Iwo Jima" (Iwo Jima'dan Mektuplar) filmine gitti. ABD'de 20 Aralık'ta gösterime girecek filmin baş rolünde Ken Watanabe yer alıyor.

Los Angeleslı eleştirmenler ayrıca, en iyi aktör ödülünü Borat filmindeki Kazak gazeteci rolüyle Sacha Baron Cohen ve "The Last King of Scotland" filminde Ugandalı diktatör İdi Amin'i canlandıran Forest Whitaker arasında paylaştırdılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!