Bonn'u karıştıran Türk gangster

Güncelleme Tarihi:

Bonnu karıştıran Türk gangster
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya'da kadın ticaretinden tutuklanan Bingöllü bir genç, karakoldan kaçtı, bazı kişileri rehin aldı, tam bin polisin helikopterle operasyon düzenlemesine rağmen izini kaybettirdi.

Olay, Bonn kentinde önceki akşam yaşandı. Kadın ticareti yaptığı ve genç kızları fuhuşa zorladığı ihbarı üzerine Almanya'nın Siegburg kentinde bir oyun salonunda yakalanan ve iki gün önce Bonn'da hakim önüne çıkartılarak hakkında tutuklama kararı verilen Bingöllü Mehmet Köysürenbars elleri kelepçeli olarak polis arabasına bindirildi.

Kelepçeliyken silah çekti

Ancak 28 yaşındaki Köysürenbars, Bonn Emniyet Müdürlüğü'nün önünde kelepçesine rağmen nereden bulduğu anlaşılamayan bir silahla polisleri tehdit etti. Süratle polis aracından inen genç adam daha sonra silah zoruyla bir arabayı durdurarak şoförü rehin aldı. Şoförün kendisini Meckenheim'e götürmesini isteyen Köysürenbars burada arabadan inerek yaya olarak kaçtı.

Helikopterli bin polis

Meckenheim çevresinde birinci derecede alarm verilirken, bin kadar polis helikopterler desteğinde çevreyi kordon altına aldı. Ancak buna rağmen bulunamayan genç, cep telefonuyla polisi arayarak, elinde bazı rehinelerin olduğunu ve takibin devam etmesi durumunda bir rehineyi öldüreceğini bildirdi. Cep telefonu uyarısından sonra polis kaçağın, elindeki rehinelerle Bonn Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne ait sebze tarlalarının bulunduğu arazideki evde bulunduklarını açıkladı.

8 saat boşa beklediler

Aachen'den özel timler gelerek evin çevresinde mevzilendiler. Bekleyiş 8 saat sürdü. 8 saat boyunca kaçaktan haber alamayan polis ekipleri dün sabaha karşı saat 01.00'de harekete geçerek eve baskın düzenlediler. Ancak, ev boştu ve Mehmet Köysürenbars kuş olup uçmuştu. Polis sözcüsü Markus Tölle, arama çalışmaların sonuç vermediğini, kaçağın elinde rehine olup olmadığını dahi bilmediklerini kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!