Bonino: İtalya ve Avrupa'dan birlikler Kaddafi askerlerinin yanında savaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Bonino: İtalya ve Avrupadan birlikler Kaddafi askerlerinin yanında savaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 20:27

İTALYA Senatosu’nun Radikal Partili Başkan Vekili Emma Bonino’nun "İtalya ve Avrupa’dan birlikler Kaddafi askerlerinin yanında savaşıyor" iddiaları ülkede şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

Kendi adını taşıyan resmi internet sitesinde yayınladığı açıklamaya göre Bonino, Senato’da bulunan her parlamentere içinde, İtalya ve Avrupa’dan birliklerin Kaddafi birliklerine destek verirken görüntülendiğini iddia ettiği video CD’sinin de bulunduğu birer dosya gönderdi. Bonino dosyada, İtalya ve Libya arasında geçerliliği devam eden dostluk anlaşmasının bir an önce sona erdirilmesi talebini vurgulayarak, parlamenterleri ortak hareket etmeye davet etti.

HAVA SAHASI KAPATILSIN

Avrupa Parlamentosu’nda görev aldığı süreçte Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği destekle ön plana çıkan ve ’Türk dostu’ olarak anılan Bonino, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Libya hava sahası bir an önce Kaddafi’nin askeri uçaklarının uçuşuna kapatılmalı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kesinlikle gerekli olan bu kararı henüz almamış olmasından dolayı üzgünüm" dedi.

’DURUN’ DEMEK FAYDASIZ

Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin bölgeye konuşlandırılmasının pek olası görmediğini vurgulayan Bonino, "Libya’da birbiriyle savaşan iki bölge yok. Libya’da sadece sığınağından ‘ben ölürsem herkes ölür’ mantığıyla talimatlar yağdıran, sonuna yaklaşmış bir diktatör var" diye konuştu. Avrupa Birliği’nin izlemesi gereken yöntem konusunda ise Bonino, "Ayrı bir tavra gerek yok. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde önemli Avrupa ülkeleri temsil ediliyor. Orası, hava sahasının uçuşlara kapatılması kararının alınması için doğru yer. Libya’da mevcut koşullarda otoriteye veya orduya durmalarını söylemenin hiç bir faydası yok" dedi.

ARNAVUTLUK 1 MİLYON KOSOVALIYI AĞIRLAMIŞTI

Son gelişmeler ışığında İtalya’nın tavrının çok daha önemli olduğunu vurgulayan Bonino, "İtalya en kısa zamanda Libya ile arasındaki Dostluk Anlaşması’nı sona erdirmeli. Ülke olatak 1961’den itibaren Kaddafi’ye tardım ettik. Şimdi Libya halkına, onlara yardım için hazır olduğumuz mesajını verme zamanı. Buraya akın etseler bile onları silah zoruyla dışarda bırakmayacağımızı söylemeliyiz. Herkesten, göç akını olasılığıyla ilgili endişeli konuşmalar duyuyorum.Hekese hatırlatmalıyım ki 1999 yılında Arnavutluk, Kosova’daki sivi savaştan kaçan 1 milyon insanıkabul etmişti" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!