Bombacı intihar saldırısını tasarlamış olabilir

Güncelleme Tarihi:

Bombacı intihar saldırısını tasarlamış olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 13:10

Mısır'ın İskenderiye kentinde bir kilisenin önünde saldırı düzenleyen bombacının, intihar saldırısı tasarlamamış olabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Resmi El Ahram gazetesi, 23 kişinin öldüğü saldırıdan sonra patlama bölgesinden toplanan kanıtların, bombacının patlayıcı düzeneğini zamanından erken patlattığını ya da kendini öldürme niyetinde olmadığını akla getirdiğini yazdı.


Yetkililer, kilise önündeki saldırının El Kaide'den tarzı olduğunu bildirirken, güvenlik güçleri kilise önünden toplanan bomba düzeneği parçalarının 2009 yılında düzenlenen saldırılarda kullanılanlara benzediğini belirtiyor.


El Ahram gazetesi, patlama bölgesinden toplanan 45 ceset parçasının bombacının kimliğini belirlemek üzere İçişleri Bakanlığının veri inceleme merkezine götürüldüğünü, saldırganın 23-25 yaşlarında bir kişi olduğunun tahmin edildiğini ifade etti.


Gazete, olay yeri inceleme ekibinin topladığı elektronik devre ve parçaların, bombacının bir okul ya da seyahat çantasında, içinde TNT çubukları karıştırılmış bir kimyasal maddenin de bulunduğu, yaklaşık 25 kilogram yüksek nitelikli patlayıcı kullandığını gösterdiğini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!