Bombacı doktorlar

Güncelleme Tarihi:

Bombacı doktorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 00:00

İngiltere’deki zincirleme terörist saldırı girişimleriyle ilgili tutuklananların ikisi doktor çıktı. Ürdünlü Muhammed Cemil Abdülkadir Aşa ve Iraklı Bilal Abdullah adlı kişilerin sıradan teröristler eğitimli kişiler çıkması İngiltere’de büyük telaş yarattı.

İNGİLTERE’de geçen hafta meydana gelen terörist saldırı girişimlerinin ardından polis yetkililerinin, şu ana kadar yakalanan ve sorgusu süren 7 zanlı arasında 2 doktorun bulunduğunu açıklaması İngiltere’de tam bir şok yarattı. Doktorlardan birinin Muhammed Cemil Abdülkadir Aşa adlı Ürdün vatandaşı Filistinli olduğu ortaya çıktı. Glasgow’daki saldırıda kendini yakan teröristin kimliği ise Iraklı doktor Bilal Abdullah olarak açıklandı.

İngiliz basınında, önceki gün M6 karayolunda otomobiliyle giderken tesettürlü karısıyla birlikte gözaltına alınan kişinin İranlı doktor olduğu ve şebekenin lideri olduğu yolunda haberler çıkmıştı. Ancak dün Amman’dan yapılan açıklamada, yakalanan şahsın Filistin asıllı Ürdün vatandaşı Dr.Muhammed Cemil Abdülkadir Aşa olduğu bildirildi. 27 yaşındaki Aşa’nın tıp diplomasını 2004’te Ürdün’de aldığı belirtildi. Oğlunun Londra’da tutuklandığını medyadan öğrendiğini söyleyen babası Cemil Abdülkadir Aşa, AFP’ye "Benim oğlum böyle eylemler yapamaz. Bütün Araplar terörist değil" derken, oğlunun eski Ürdün Kraliçesi Nur ile çekilmiş bir fotoğrafını gösterdi.
/images/100/0x0/55ea7fb2f018fbb8f883ef65


Ancak olayın İngiltere’de halkı ve güvenlik güçlerini asıl kaygılandıran boyutu ise "terörün" artık her kesimden gelebileceği oldu. İngiliz Polis Teşkilatı Scotland Yard yetkilisi "El Kaide bir zamanlar işsiz güçsüz sıradan gençleri kullanıyordu. Şimdi ise iyi eğitim görmüş, Hipokrat yemini etmiş doktorlar var. Bombaları nasıl durdurabiliriz" diye dert yandı.

Mr. Big aranıyor

Londra emniyetinin terörle mücadele yetkilisi Peter Clarke, Glasgow’daki saldırıya katılanların ifadelerinden çok önemli bilgilere ulaştıklarını belirterek, üç saldırı arasındaki bağlantının daha da belirginleştiğini, birkaç hafta içinde eylemcilerin mensup oldukları gruplar ve kullandıkları taktiklere ilişkin daha ayrıntılı bilgilere ulaşacaklarına inandığını kaydetti. Zanlıların hiçbirinin İngiliz olmadığı belirtildi. Terör şebekesinin lideri olarak polisin "Mr Big" olarak söz ettiği biri aranıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!