Boko Haram'dan Çibok kızları videosu

Güncelleme Tarihi:

Boko Haramdan Çibok kızları videosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 12:37

Boko Haram'ın Nijerya hükümetine iki yıl önce Çibok kasabasındaki okulu basarak kaçırdığı kızların yaşadığını kanıtlayan bir video gönderdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Nijerya, Kamerun, Çad gibi ülkeleri kana bulayan Boko Haram'ın 14 Nisan 2014'te Çibok kasabasındaki bir okulu basarak kaçırdığı 276 kız öğrencinin yaşadığına dair bir video ortaya çıktı. Kızlardan 57’si örgüt militanlarının elinden kaçmayı başarsa da 200’den fazla ‘Çibok kızı’nın yaşayıp yaşamadığı bilinmiyordu. 

Ancak dün CNN tarafından yayınlan bir video, en azından kaçırılan kızlardan 15’inin hayatta olduğunu gösterdi. Boko Haram’ın, kızların serbest bırakılması için müzakereleri yürüten heyete gönderdiği görüntülerde yer alan ve koyu renk çarşaf giyen kızların şiddet gördüğü ya da işkenceye maruz kaldığına ilişkin hiçbir emare yok.

'HEPİMİZ İYİYİZ’

Görüntülerde kızlar, sırayla isimlerini, hangi okulda okuduklarını ve nereden geldiklerini söylüyor. Videonun sonunda ise Naomi Zakaria “25 Aralık 2015’te tüm Çibok kızları adına konuşuyorum. Hepimiz iyiyiz” diyor.

Haberin Devamı

Zakaria’nın ‘Çibok kızları’nın hayatta olduğunun kanıtı olarak müzakere heyetine gönderilen videoda, ‘Hepimiz’ demesinin tüm ‘Çibok kızıları’nın hala hayatta ve örgütün elinde olduğunun bir kanıtı olabileceği belirtiliyor.

Boko Haramdan Çibok kızları videosu

‘KIZIMI EKRANDAN ÇEKİP ÇIKARABİLİRMİŞİM GİBİ HİSSETTİM’

Öte yandan bugüne dek sadece Nijerya hükümeti ve müzakere heyetinin gördüğü videoyu, iki yıldır çocuklarından haber alamayan aileler de ilk kez izledi.

Onlardan biri de Saratu Ayuba’nın annesi Rifkatu Ayuba’ydı. Kızını videoda gördüğü an ‘Saratu’m” diyerek ağlamaya başlayan Rifkatu Ayuba, “Onu ekrandan çekip çıkarabilecekmişim gibi hissettim. Yapabilseydim, onu ekrandan çekip alırdım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!