Bodrum katta estetikte öldü

Güncelleme Tarihi:

Bodrum katta estetikte öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 00:00

ABD’de doktor lisansı olmadığı halde evlerinin bodrumunda kaçak olarak yağ aldırma ameliyatı (liposuction) yapan Brezilyalı bir karı koca, genç bir kadının ölümüne sebep oldu.

BREZİLYA vatandaşı Luiz Carlos Ribeiro (49) ve Ana Maria Miranda Ribeiro (49) isimli karı koca 30 günlük çalışma vizesiyle geldikleri ABD’nin Massachusetts Eyaleti’ndeki evlerinin bodrum katını yağ aldırma (liposuction) ameliyatları yapmak için düzenlediler. Doktor lisansları olmayan ve 1800 ila 3000 dolar karşılığında yasadışı ameliyatları masaj masası üzerinde steril olmayan bir ortamda gerçekleştiren çift, Fabiola DePaula (24) adlı Brezilyalı genç bir kızın ölümüne neden oldular.

Kefaletle serbest

Kanlar içinde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren genç kızın ölümüyle ortaya çıkan olayda Ana Celia Pena Sielemenn (40) isimli bir kadın da operasyon geçirenlere yasadışı uyuşturucu ilaç temin etmekten gözaltına alındı. Mahkeme Luiz Carlos Ribeiro’yu 250 bin dolar, karısını da 50 bin dolar kefaletle serbest bıraktı, ancak pasaportlarına el koydu.

Nakit çalışıyorlar

25 Ağustos’ta tekrar mahkemeye çıkacak çiftin defalarca benzer ameliyatlar gerçekleştirdiği, ancak sadece nakit karşılığında çalıştıkları için kaç kişiyi ameliyat ettiklerini tespit etmenin zor olduğu belirtildi. 67 bin nüfuslu Framingham’da toplam 14 bin Brezilyalı yaşıyor. Estetik yaptıranların çoğunun Brezilya vatandaşları olduğu tahmin ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!