Böcek ilacı sıkıp evlerini patlattılar!

Güncelleme Tarihi:

Böcek ilacı sıkıp evlerini patlattılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 14:23

Hamam böcekleri özellikle eski evlerde, dünyanın hemen her ülkesinde büyük sorunlar yaratabiliyor. Her türlü kimyasala karşı oldukça dayanıklı olan hamam böceklerine karşı sürekli yeni böcek savarlar geliştiriliyor. Ancak bu böcek savarları kullanırken de çok dikkali olmak gerek, ABD'de geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay, böcek ilaçlamanın ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterdi!

Haberin Devamı

ABD, New Jersey'de evlerini hamam böcekleri basan bir aile, çareyi ülkemizde de satılan ünlü bir böcek ilacı firmasına güvenmekte buldu. Bütün evi itinayla ilaçlayan aile bu konudaki tecrübesizliklerinin tam anlamıyla kurbanı oldu. Kendileri içerideyken ilaçlama yapan aile üyeleri ilacın etkili olmasın sıkı sıkıya kapattıkları pencereler sebebiyle, ilaçtan hamam böceklerinden önce etkilendi. Baş dönmesi ve baş ağrısı yaşayan 3 kişilik aile, pencereyi aralayıp biraz nefes almak isteyince olanlar oldu.

Böcek ilacı sıkıp evlerini patlattılar

Bir anda yaşanan patlamayla enkaza dönen evde ağır yaralanan aile fertleri hastaneye kaldırıldı. Ne olduğunu anlayamadan ufak çaplı bir yangının içinde kendisini bulan ailenin başına gelenleri, olaya müdahale eden The Asbury Park İtfaiyesi sözcüsü Garrett Giberson şöyle anlattı; "Yaşanan durum tamamen kimyasal bir tepkime. Evde gündelik hayatlarına devam ederken ilaçlama yapmışlar ve içeride biriken yoğun miktardaki böcek ilacı oksijenle birleştiğinde, herhangi bir cihazdan çıkabilecek pilot ışıkla etkileşime geçmiş. Böyle bir durumda patlama olmaması imkansız zaten."

Haberin Devamı

Aile fertlerinin tedavisi devam ederken, evdeki hamam böceklerinin patlamadan etkilenmedikleri ve hayatta oldukları görüldü. Beyinleri ayaklarında olan Hamam böcekleri, yaklaşık 300 milyon yıldır dünya üzerinde yaşamakta. Bazı türleri hiçbir şey yemeden 1 ay aktif yaşayabiliyor ve sadece posta pulu arkasındaki zamkla beslenerek hayatta kalabiliyor. Kimyasal ve nükleer saldırılara, radyasyona  insana kıyasla 6 ile 15 kat daha dayanıklı olan Hamam böcekleri başsız bir şekilde açlıktan ölene kadar yaşayabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!