BM seçimlerden dolayı Afgan halkını kutladı

Güncelleme Tarihi:

BM seçimlerden dolayı Afgan halkını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 09:43

BM Güvenlik Konseyi, Afgan halkını ülkede dün düzenlenen devlet başkanlığı ve bölgesel seçimlere katılımı dolayısıyla kutladı.

Konsey, Afganistan'daki seçimlerle ilgili olarak bir basın açıklamasında, Afgan halkını seçimlere katılıp oy verdiği için kutlarken, Taliban ve El Kaide'yi de Afgan halkının sesini inkar edip seçimleri baltalamak ve ülkeyi istikrarsızlığa itmek için giriştikleri şiddet ve terör faaliyetlerinden dolayı kınadı.

Seçimlere katılan adaylara Afgan seçim kurumlarıyla işbirliği yapmaya devam etmesi çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi, Bağımsız Seçim Komisyonu'nun nihai seçim sonuçlarını açıklamasını sabırsızlıkla beklediğini ve yeni seçilen Afgan halkı temsilcileriyle birlikte biran önce çalışmayı arzuladığını bildirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da bir açıklama yaparak Afgan halkını kutlamış ve “Afgan halkı, seçimlerde anayasal hakları olan oy kullanmakla ülkelerinde istikrar ve kalkınmanın sağlanmasını istediklerini bir kez daha gösterdiler” görüşünü ifade etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!