BM Kandahar'daki bürosunu geçici olarak kapattı

Güncelleme Tarihi:

BM Kandahardaki bürosunu geçici olarak kapattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 12:03

Birleşmiş Milletler (BM), büyük askeri operasyon öncesinde güvenliğin azaldığı Afganistan'ın Kandahar kentindeki bürosunu geçici olarak kapattı ve personelini geri çekti.

BM sözcüsü Susan Manuel, Kandahar bürosundaki bazı yabancı personelin güvenlikleri için Kabil'e gönderildiğini, buradaki 200'den fazla Afgan personelinden ise evlerinde kalmalarının istendiğini söyledi.

Sözcü kaç yabancı personelin geri çekildiği, ne kadarının geride kaldığı ya da bu kararın arkasında belirgin bir tehdit olup olmadığı konularında bilgi vermedi.

NATO birlikleri, yaklaşık 9 yıldır süren savaş nedeniyle gelecek aylarda Kandahar ve çevresinde büyük bir askeri operasyona hazırlanıyor.
Öte yandan, Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin üvey kardeşi Ahmed Veli Karzai, Associated Press ajansına verdiği demeçte, BM'nin Kandahar'ın güneyinden çekilmemesini istedi.

Kandahar bölgesinin üst düzey yetkilisi olan Ahmed Veli Karzai, “Büyük bir tehdit altında değiliz. Haftada bir ya da iki kez olaylar oluyor. Güvenlik durumu birkaç yıl öncesinden daha kötü değil. Bu endişe kaynağı olmamalı. İntihar saldırısı her yerde olabilir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!