BM: İdlib yüzyılın felaketi olabilir

Güncelleme Tarihi:

BM: İdlib yüzyılın felaketi olabilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 00:52

BM Acil Yardım Koordinatörü Mark Lowcock, rejimin İdlib’e yönelik olası büyük çaplı askeri operasyonunun bu yüzyılın en büyük insani felaketine yol açabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Lowcock, “Önümüzdeki birkaç ay içinde İdlib’i 21’nci yüzyılın en büyük can kaybı ile en vahim insani felaketine dönüştürmeyecek bir şekilde bu sorunu ele almanın yollarına ihtiyaç var” dedi. 

CENEVRE’DE YENİ SÜREÇ

- BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye’de yeni bir arabuluculuk girişimi başlattı. Mistura dün Cenevre’de önce Rusya, İran ve Türkiye temsilcileri ile ayrı ayrı bir araya geldi. Mistura bugün de üç ülkenin temsilcileri ile aynı anda bir araya gelecek. Özel temsilci daha sonra da Almanya ile birlikte bazı Batı ülkelerin temsilcileriyle de görüşmeler yapacak. Müzakerelerde anayasal düzlemde bir meclisin kurulması ele alınacak. Toplantılarda Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet temsil ediyor.

Haberin Devamı

OKUL DA HEDEF ALINDI

-Suriye’de rejim ve Rusya’nın dün İdlib ve Hama illerinde düzenlediği hava saldırılarında 17 kişi yaralandı. A.A.’ya göre savaş uçakları ile helikopterler dün sabah saatlerinden itibaren İdlib’in güneyini ve Hama’nın Latamne bölgelerini vurdu. Yaralananlar arasında Cercenaz’da bir okula yapılan saldırıda yaralanan 2 çocuk da bulunuyor.

1 AYDA 30 BİN KİŞİ YERİNİ TERK ETTİ

- BM, İdlib’de yaşanan şiddet olayları nedeniyle geçtiğimiz ay yaklaşık 30 bin kişinin yerlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı. Suriye hükümetinin başlattığı saldırıların ardından, yerlerinden olan bu kişilerin İdlib içinde farklı bölgelere göç ettiği bildirildi. BM İnsani Koordinasyon Ajansı  Sözcüsü David Swanson, olası saldırıların ‘yüzyılın en kötü insani felaketini yaratabileceği’ uyarısında bulundu.          

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!