BM görevlilerini öldürüp yaktılar

Güncelleme Tarihi:

BM görevlilerini öldürüp yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

BATI Timor'da barışın sağlanmasına katkıda bulunan BM görevlileri, bu kez şiddetin hedefi oldular. Yüzlerce Endonezya yanlısı milsi BM binasını basarak 4 yabancı BM görevlisini öldürdüler. Saldırganlar, BM görevlilerini önce dövüp öldürdüler, sonra da cesetlerini yaktılar.

Milisler dün öğlen saatlerinde BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne bağlı Atambua kasabasındaki bir binayı bastılar. Görgü tanıklarını göre öfkeli milisler, binayı basıp BM görevlilerini vahşi bir şekilde katlettiler. Böylece ilk kez BM çerçevesinde görev alan siviller, Timor'daki şiddete kurban gitmiş oldu.

Saldırganların, bir gün önce esrarengiz bir şekilde ölü bulunan milis liderinin ölümü üzerine şiddet eylemlerine başladığı ve saldırı düzenlediği bildiriliyor. Söz konusu milis lideri, geçen yıl bağımsızlık için ayaklanan Doğu Timor'da vahşi katliamlar düzenlemekle suçlanıyordu.

BM ise Doğu Timor'daki Suai kentinden akşam saatlerinde sınır ötesine 4 helikopter yollayarak sözkonusu kasabadaki yabancı yardım örgütü çalışanını tahliye etti.

Doğu Timor'da geçen yıl düzenlenen bağımsızlık referandumundan sonra çıkan şiddet olayları nedeniyle yüzbinlerce insan evlerini terk ederken, Batı Timor'da hala 120 binden fazla mülteci bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!