BM Daimi Temsilciliği'nde Cumhuriyet kutlaması

Güncelleme Tarihi:

BM Daimi Temsilciliğinde Cumhuriyet kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 20:38

CUMHURİYETİN 85'inci yılı, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Türkiye Daimi Temsilciliği'nde kutlandı.

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Üzümcü ve Dünya Ticaret Örgütü Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Bozkurt Aran’ın ev sahipliğini yaptığı, Ahmet Üzümcü’nün evindeki Cumhuriyetimizin 85'inci kuruluş yıldönümü kutlamaları geçen yıllara oranla çok daha kalabalık bir katılımla kutlandı. Davete Cenevre’de bulunan Türk lobisi de katıldı.

Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya büyükelçileri davette hazır bulunurken Afrika ülkelerinden de birçok Büyükelçinin katıldığı kutlamada Büyükelçi Ahmet ve eşi Işıl Üzümcü ile Büyükelçi Bozkurt ve Zeynep Aran davetlileri kapıda karşılayarak tebrikleri kabul etti. Davetlilere Türk mutfağının en güzel yemekleri ve içcekleri ikram edildi. Davette konuşma yapan Büyükelçi Ahmet Üzümcü, “Kilometrelerce uzakta bu mutlu günü kutlarken çok heyecanlıyız. Yabancı görevlilerin bu davete böylesine ilgi göstermesi bizleri daha da mutlu etti, nice böyle mutlu kutlamalara” dedi.

Büyükelçi Bozkurt Aran’da ise “Bu heyecanı hep birlikte ve en önemlisi bu kutlamayı yabancılarla birlikte yapmaktan büyük bir sevinç içindeyiz. Bu tip kutlamalar hiç bir zaman eksilmesin” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!