Blair'in oğlunu kaçıracak örgüt dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Blairin oğlunu kaçıracak örgüt dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 11:38

İngiltere'de çocuklarının velayeti için mücadele eden babalar tarafından kurulan “Babalar için Adalet” örgütü, Başbakan Tony Blair'in oğlu Leo Blair'i kaçırmaya hazırlandıklarının ortaya çıkartılmasından sonra faaliyetlerine son verdi.

Babalar için Adalet örgütünü dağıtan kurucu başkan Matt O'Connor, eylem planının içlerindeki bir grup radikal tarafından yapıldığını belirterek, bazılarının tehlikeli sularda gezmeye başlamasının ardından, kurucu olarak “annelerin babalardan daha olgun olduklarını ve böyle davrandıklarını kabul ettiğini ve örgütü dağıttığını” açıkladı.

Bu tür eylemlerin, mücadelesini verdikleri davaya zarar verebileceğini söyleyen O'Connor, “Gördük ki babalar aslında yapılmasını istedikleri değişikliklere hazır değiller. Babaların çözümün değil, sorunun bir parçası olduklarını kabul ettik. Onlar kendi davalarının önündeki en büyük engel durumundalar” dedi.
Davanın takibi boyunca da asıl desteği kadınlardan aldıklarını belirten O'Connor, “Bu organizasyon doğal sonuna gelmiştir” diye konuştu.

Bu arada polis yetkilileri, The Sun gazetesi tarafından ortaya atılan Leo'nun kaçırılması planını yalanlamazken, Başbakanlık bu konuda sessiz kalmayı tercih etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!