Blair'den terör açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Blairden terör açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 22:26

İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair, Diyarbakır’da düzenlenen terörist saldırısından üzüntü duyduğunu belirterek, her insan ve her ülkenin bir araya gelip terörizmin barbarca uygulamasına karşı durması ve birlikte terörizmle mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen çalışma yemeğine katılan, İngiltere eski Başbakanı ve Quartet’in Ortadoğu Temsilcisi Tony Blair, bugün düzenlenen terörist saldırıdan üzüntü duyduğunu ifade ederek, Türkiye’ye başsağlığı diledi. İngiltere’nin de terörizmle uğraştığını anımsatan Blair, "Şu an her insan her ülke bir araya gelip terörizmin barbarca uygulamalarına karşı durması ve birlikte terörizmle mücadele etmesi zamanıdır" dedi.

Filistin Projesi’nin çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Blair, proje için elinden gelen her şeyi yapacağını kaydetti.

“BARIŞ İÇİN SANAYİ PROJESİ DEĞERLENDİRİLECEK”


Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İngiltere Eski Başbakanı Blair’in Ortadoğu Dörtlüsü Quartet’in özel temsilciliğini yaptığını dile getirerek, toplantıda Ankara Forum ve Barış İçin Sanayi Projesi’ni değerlendireceklerini söyledi. Türkiye’nin Ortadoğu’nun tüm sorunlarının kilit noktası olduğunu kaydeden Babacan, Barış Projesi’nin sürdürülebilmesi için insani projelerinin de geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Babacan, bu kapsamda 3 yıl için 150 milyon dolarlık kaynak ayırdıklarını dile getirdi.

“TERÖRLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI DESTEK BEKLİYORUZ”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Diyarbakır’da yapılan saldırıyı kınayarak, Türk işadamları olarak terörle mücadelede uluslar arası destek beklediklerini kaydetti. Ortadoğu için Barış Projesi’nin önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bölgenin durumunu aktaracaklarını söyledi. (ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!