Blair, Kaddafi'yi kurtarmaya mı çalıştı?

Güncelleme Tarihi:

Blair, Kaddafiyi kurtarmaya mı çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2015 09:18

İngiliz Times gazetesi, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair hakkında, devrik Libya lideri Muammer Kaddafi'yi kurtarmaya yönelik gizli bir girişimi nedeniyle soruşturma açılabileceğini yazdı.

Haberin Devamı

Blair, Kaddafiyi kurtarmaya mı çalıştı


Tony Blair'in, İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı olan Avam Kamarası'nın dış ilişkiler komisyonunda ifade vermesi istendi.

Times gazetesinin bugünkü manşeti, "Blair, Kaddafi'yi kurtarmaya yönelik gizli girişimi nedeniyle soruşturmayla yüz yüze".

Gazeteye konuşan bazı milletvekilleri, eski İngiltere Başbakanının müttefiklerin Libya'yı bombalaması öncesi neden Muammer Kaddafi'yi kurtarmaya çalıştığına yönelik iddialar ile ilgili olarak parlamentoyu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

Söz konusu iddialar, İngiltere'de 10 Eylül'de piyasaya çıkacak "Cameron at 10" (Başbakanlık konutunda Cameron) adlı kitapta yer alıyor.

Kitap, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın görevdeki ilk beş yılını konu alıyor.

'Cameron kulak asmadı'

Kitaptaki iddialara bakılırsa, Tony Blair 2011'de Libya'ya yönelik askeri harekat sürerken Cameron'ın ofisini aramış. "Kaddafi'ye yakın kilit önemde bir kişinin" kendisiyle temasa geçtiğini ve dönemin Libya liderinin "anlaşmaya varmak istediğini" söylemiş.

Başbakan Cameron ise Libya liderinin imdadına yetişir görünmek istemediğinden Blair'e kulak asmamış.

Times'a konuşan iktidardaki Muhafazakar Parti'nin milletvekillerinden Daniel Kawczynski, Blair'i "kirli ve sorumsuzca" bir yaklaşım sergilemekle suçluyor.

Kawczynski gibi Avam Kamarası Dış İlişkiler Komisyonu üyesi olan Nadhim Zahawi ise eski başbakanı komisyonda ifade vermeye zormaları gerektiği görüşünde.

Söz konusu komisyon halen İngiltere'nin Libya'daki askeri operasyonunu soruşturuyor.

Blair, Kaddafiyi kurtarmaya mı çalıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!