Blair beşik yorgunu

Güncelleme Tarihi:

Blair beşik yorgunu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dördüncü kez baba olan İngiltere Başbakanı Tony Blair, daha ilk günden yorgun düştü. Dün üç çocuğuyla birlikte kiliseye giden Blair, anne ve bebeğin durumunu ‘kesinlikle mükemmel’ diye açıkladı, ancak kendisinin biraz yorgun olduğunu söyledi.

İNGİLTERE'nin bir numaralı konusu Başbakan Tony Blair'in ailesinin son üyesi, yani Leo bebek. Dün üç çocuğuyla birlikte Westminster Katedrali'ndeki pazar ayinine katılan Tony Blair mutlu ve yorgun görünüyordu. Blair, ayine 16 ve 15 yaşındaki oğulları Euan, Nicholas ve 12 yaşındaki kızı Kathryn ile birlikte katıldı. Ayin sonrasında halkın tebriklerini kabul eden Blair, ‘Bebeğin durumu çok iyi, Cherie de harika. Ben biraz kendimi yorgun hissediyorum. Kesinlikle sakin bir gece değildi’ diye konuştu. Blair daha önce de geceleri bebeğe kendisinin bakacağını söylemişti.

Blair önceki gün doğum hakkında bilgi verirken, üzerinde üç çocuğunun resmi bulunan fincanla basının karşısına çıkarak, ‘‘yeni bebek, eskilerin pabucunu dama atmayacak’’ mesajı verdi.

Mikrofon ve kamera arandı

Blair bebek cumartesi yerel saatle 00.25'te dünyaya geldi. Cuma günü öğlen saatlerinde yakın bir dostuyla Chelsea and Westminster Hastanesi'ne kaldırılan 45 yaşındaki Cherie Blair, ultrasonla muayene edildi ve doğumun yaklaştığı görüldü.

Doğumhane bölümü üç hafta önceden Başbakan'ın eşinin doğumu için hazır tutuluyordu. Tüm birim düzenli olarak gizli kamera ve dinleme cihazı kontrolünden geçiriliyordu. Çünkü İngiliz basınının olayı görüntülemek için doğumhaneye gizli kamera yerleştirmesinden endişe ediliyordu.

Sezaryen istemedi

Ve başarılı bir avukat olan üç çocuk annesi Cherie Blair, dördüncü bebeğini dünyaya getirmek üzere doğum odasına alındı. Yaşından ötürü yüksek riskli anne adayı kabul edilen Cherie, sezaryen önerisini reddetti ve normal doğum istedi.

Başbakan doğuma girdi

Doğumun son yarım saati bir hayli zor geçti. İki oğlu ve bir kızı bulunan Tony Blair, ilk kez eşinin doğumunu izledi ve oğlunun doğumuna tanık oldu. Bebeğe Blair'in babasının adı Leo verildi. Cherie Blair, hastanede alınan güvenlik önlemlerinin diğer hastaları rahatsız etmemesi için doğumdan 2.5 saat sonra taburcu edildi.

Yılda bir resim yayınlanacak

Mama yerine bebeğini emzirmeyi tercih ettiği belirtilen Cherie Blair ve minik yavrusunun önümüzdeki günlerde ilk resimlerinin yayınlanması bekleniyor. İşçi Partisi kaynakları, bebeğin siyasi malzeme olduğu iddialarına fırsat yaratmamak için bebeğin yılda bir kez resimlerinin yayınlanacağını söylüyorlar.

Kutlama yağıyor

150 yıl sonra görev başında baba olan ilk İngiltere Başbakanı olan Blair (46) ve eşine kutlama mesajı yağıyor. Önceki gün bizzat ABD first ladysi Hillary Clinton, Cherie'yi arayarak kutladı. Kraliçe 2'inci Elizabeth de çifti kutladı.

Babası gibi boğa burcu

Psikologlar ve astrologlar da Leo bebek hakkında geleceğe yönelik tahminde bulundular. Astrologlara göre babası gibi boğa burcunda dünyaya gelen Leo bebeğin başarılı olması büyük bir olasılık. Küçük Blair, ailesine de olumlu etkiler yapacak. Ancak ailenin en küçüğü olmasından ötürü bebeğin gelecekte şımarık, rahat ve asi bir ruha sahip olabileceği belirtiliyor.

Kardeş çatışması olmaz

Uzmanlara göre aradaki yaş farkından ötürü Leo ile diğer kardeşleri arasında çatışma yaşanması beklenmiyor. Çünkü araştırmalara göre yaş farkı dördü geçtiğinde kıskançlık ve çatışma azalıyor. Leo'nun en küçük kardeşiyle yaş farkı ise 12.

Harika bir oğlum var

Blair dün kilise çıkışında tebrikleri kabul ederken mutlu ve yorgun bir baba görünümündeydi. Soranlara, ‘‘Harika bir oğlum var’’ dedi. Leo'nun doğumundan sonra Başbakanlık konutu önünde toplanan bir grup çocuk, bebeğin oğlan olduğunu duyuran bir pankart oluşturdu. Bu arada bebeğin ilk hediyesi de Başbakanlık konutunu koruyan polislerden geldi; bir oyuncak ayı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!