'Blackwater aşırı güç kullandı'

Güncelleme Tarihi:

Blackwater aşırı güç kullandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 12:48

Amerikan askeri raporlarının, Irak'ta 11 kişinin ölümüyle gündeme gelen özel güvenlik şirketi Blackwater elemanlarının herhangi bir kışkırtma olmadan ateş açtığına ve aşırı güç kullandığına işaret ettiği belirtildi.

Washington Post gazetesi, adını açıklamadığı askeri bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, askeri raporların Irak hükümetinin Blackwater firmasının kusurlu olduğu yönündeki yaklaşımını desteklediğinin görüldüğü belirtildi. Yetkili, ateş açılan sivillerin silahı olmadığını, Irak polisinin ya da yerel güvenlik görevlilerinin ateş açmadığını kaydetti.
Bağdat'ta 16 Eylülde 11 Iraklı sivil, Blackwater güvenlik elemanları tarafından öldürülmüştü. Blackwater, elemanlarının meşru müdafaa çerçevesinde ateş açtığını söylüyor. Iraklı görgü tanıkları ise, kışkırtıcı bir durum olmamasına karşın Blackwater elemanlarının ateş açtığını savunuyor.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI, özel güvenlik şirketi Blackwater'ın Bağdat'ta 11 Iraklının ölümündeki rolünü araştırmak üzere Irak'a bir ekip göndereceğini açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!